avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... santaj cu mailuri
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

santaj cu mailuri

Sper ca deschid aceasta discutie acolo unde trebuie. Problema mea este urmatoarea. E-mailul meu si al prietenei mele a fost cumva 'spart' de catre fostul sot al ei. Dupa ce a citit mesajele (care evident nu i-au convenit), a lovit-o pe prietena mea. Acuma problema mea este (si asta ma intereseaza strict) unde si cui m-as putea adresa pentru a reclama 'violarea intimitatii' (nu cunosc termenii legali, scuzati exprimarea). Am cautat, dar nu gasesc nicaieri vreo trimitere catre un organ abilitat. 'Spargerea' casutei de email a facut-o cu ajutorul unor prieteni de-ai lui despre care stiu ca lucreaza la firma care distribuie Intrenet in zona. De asemenea, s-au citit si mesajele din casuta mea de mail. Alte dovezi inafara de ce am auzit de la el nu am, insa a reiesit clar din spusele lui ca a citit absolut totul, asta in conditiile in care la ea in Inbox mesajele si le stergea dupa ce le citea; din alta parte decat de la mine din SentBox nu avea de unde sa le citeasca. Parolele evident nu le avea de la noi.
Intrucat relatia noastra incepuse inaintea divortului ei (desi intre ei discutasera ca nu mai au nimica in comun si ca fiecare isi vede de viata lui pana la termenul divortului) acuma ameninta ca va trimite mailurile tuturor colegilor ei de serviciu, incercand s-o santajeze pentru a nu reclama la politie faptul ca a lovit-o.
Prin urmare va rog sa ma ajutati trimitandu-ma catre legislatia ce poate fi aplicata in acest caz, eventual si cu alte sfaturi.
Va multumesc.
Valentin Stoica.
Email-urile nu pot fi obiectul unui santaj.
Instanta nu le admite ca si proba. Orice email poate fi trucat, asta ti-o va spune fiecare expert in IT.
santaj nu, dar secretul corespondentei?
Este aproape imposibil de probat afirmatile dvs. Puteti insa incerca obtinerea unui certificat medico legal pentru prietena dvs. si ulterior depunerea unei plangeri pentru loviri sau alte violente. In ceea ce priveste mailurile respective, incercati sa va obisnuiti cu ideea pentru ca daca intr-adevar le are le va forwarda. Cred ca oricum in momentul inceperii relatiei inaintea divortului v-ati asumat reactiile prietenilor si oricum nu asta e important. Succes
Multumesc frumos. Se rezolva! :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

De la e-mail la bataie valentin.stoica valentin.stoica Sper ca deschid aceasta discutie acolo unde trebuie. Problema mea este urmatoarea. E-mailul meu si al prietenei mele a fost cumva 'spart' de catre fostul sot ... (vezi toată discuția)
Violare casuta postala yahoo favorit.md favorit.md Va rog sa-mi spuneti ce s-ar putea face in situatia aceasta: Sotul a dat-o afara din casa pe sotia care depuse cererea de divort. Aceasta si-a schimbat parola ... (vezi toată discuția)
Violarea secretului corespondentei electronice ContSters288105 ContSters288105 Cineva a intrat in cutia postala a unui prieten, dupa care a inceput sa trimita e-mailurile mele la o alta persoana, (am dovada etc.) dupa care a inceput sa-mi ... (vezi toată discuția)