avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 599 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita

Buna ziua, am o executare silita cu titlul executoriu pentru neplata unui credit bancar. Cardul de salariu imi este deja blocat si am primit la serviciu de la Executorul Judecatoresc decizia de poprire in cota de 1/3 din venitul net lunar.
Intrebarea mea este:
1. daca in acest caz eu mai pot face ceva sau sunt nevoita sa platesc aceasta suma de bani
2. in cazul in care nu mi-as plati aceasta datorie, poprierea imi va fi pusa si pe pensie
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: moss , utilizator 12:57, 29 Noiembrie 2015
Daca vi se pare incorecta decizia de infiintare a popririi sub orice aspect (cuantum, modalitate de infiintare etc) aveti posibilitatea legala sa formulati contestatie la executare in termen de 15 zile de la infiintarea popririi respective; poprirea se poate infiinta pe un cuantum de 1/3 din veniturile nete ale celui executat (daca exista 1 singur creditor) si maxim 1/2 din veniturile respective (daca sunt 2 sau mai multi creditori ce va urmaresc silit); asadar, daca nu veti plati, oricum se va continua sa vi se opreasca cuantumul respectiv de 1/3 din salariu si eventual se poate trece si pe pensie ptr. a se ajunge la 1/3 din venitul net lunar, asa cum spune legiuitorul!
Va multumesc pentru raspuns. Decizia de executare silita a fost formulata in data de 06.07.2015 fara cale de atac, asa ca contestatia nu mai are rost.
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriptie executare silita george10 george10 V-as ruga daca m-ati putea lamuri, in privinta unei decizii de executare silita,care este durata in care decizia se poate anula (vezi toată discuția)
Contestație la executare Eurodc Eurodc In cele de urma am primit si actele prin care sunt anunțat ca mi sa pus poprire pe salariu ,menționez ca instanță a decis in favoarea creditorului suma de ... (vezi toată discuția)
Contestatie la executare tardiva geo-vem geo-vem Ce sansa ori prin ce metoda, mai am sa ma opun unei executari daca am sarit din termen,si clar ar fi respinsa ca tardiva?As putea cu ocazia infiintarii popriri? (vezi toată discuția)