avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 739 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Informare proprietate pamant
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Informare proprietate pamant

Buna ziua,
Tatal meu lucreaza pamantul(aprox 2 hectare) unei surori de-al tatalui lui(matusa lui) de 10 ani de zile .A avut contract de arenda primi 5 ani de zile , iar de cand a murit matusa lui nu a mai putut incheia contract de arenda dar la muncit in continuare platind in acelasi timp si impozitele aferente.Aceasta matusa a avut 2 copii care au murit ramanand in urma 3 nepoti care nu au mai vizitat-o pe matusa lui tata de 20 ani , nu mai stie nimeni nimic de ei.
Pe matusa lui tata a inmormantat-o niste vecini la care le-a lasat casa in care a locuit drept recompensa. Exista vreo cale ca tata sa intre in posesia acestui pamant ?
Cel mai recent răspuns: stoicadanielapia , utilizator 16:45, 5 Decembrie 2015
Posesia pamantului o are deja, dar daca va intereseaza dreptul de proprietate, da, are un drept de preemptiune legal in cazul in care proprietarii se vor decide sa vanda pamantul. Pana atunci insa il poate poseda fara probleme, in fond asta este si interesul.
Multumesc pentru raspuns.
Dar vreau sa va mai spun ca de cei 3 nepoti nu se mai stie nimic .Nu au venit la inmormantare.
Ideea este ca nu poate sa beneficieze de subventiile la cele 2 hectare deoarece propietarul nu mai traieste.Nu este nici un fel de cearta cu cei trei nepoti ai matusii, chiar ne dorim sa revina in localitate.Ideea este ca nu cred ca vor mai veni vreodata(valoarea terenului in momentul de fata este foarte mica aprox 6000 ron ).
Exista vreo lege pentru a intra in posesie dupa un anumit timp?
De principiu, contractul de arendare nu inceteaza prin moartea proprietarului si poate continua cu mostenitorii si deci poate fi reinnoit automat pentru aceeasi durata initiala. Deci, cel putin teoretic ar trebui sa fiti in legalitate si sa aveti acces la drepturile legale.
Stiu.Dar de mostenitorii nu se mai stie nimic de 20 ani.
Pe aceasta matusa a inmormantat-o vecinii dupa cum v-am spus.
Casa a fost trecuta de matusa mea la acesti vecini care au avut grija de ea.
Pamantul era muncit de tatal meu deoarece avea tractor si ii dadea ceva boabe anual matusii lui pentru cateva gaini .
Nu s-a dezbatut succesiune dupa moartea matusii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pamant furat mariancosmin mariancosmin Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu anumite informatii legale privind situatia tatalui meu. Dupa moartea parintilor lui, cei trei frati au primit parti relativ ... (vezi toată discuția)
Succesiune roxanyca87 roxanyca87 buna ziua....acum 20 de ani a murit bunicul...ulterior tata a cedat partea sa in favoarea sorei sale, ramand mostenitoare la casa mama si sora tatalui...dupa ... (vezi toată discuția)
Consimtamant dat prin amprenta popescumariaioana popescumariaioana Buna ziua! Un fermier a incheiat un contract de arenda cu o doamna care nu stie sa scrie si sa citeasca. Aceasta si-a dat acordul asupra clauzelor dupa ce i-a ... (vezi toată discuția)