avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 747 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: SAF-T și facturarea electronică, obligatorii din 2022. Implementare și impact. Lectori: EY România. Joi, 27 Ianuarie, ora 11:00. Rezervă loc și participă → 

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Agent de securitate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Agent de securitate

am examen la un curs de agent de securitate si am o intrebare in unul dintre chestionarele de examen care scrie cam asa: care sunt abaterile disciplinare savarsite de angajat? Nu ii gasesc raspunsul in manualul facut de cei de la curs.Ma puteti ajuta cu un raspuns?/
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:34, 29 Noiembrie 2015

Articolul 248: Sanctiunile disciplinare
Art. 248 din Codul Muncii este situat in: TITLUL XI: Raspunderea juridica | CAPITOLUL II: Raspunderea disciplinara | (1) Sanctiunile disciplinare pe care le poate aplica angajatorul in cazul in care salariatul savarseste o abatere disciplinara sunt:
a) avertismentul scris;
b) retrogradarea din functie, cu acordarea salariului corespunzator functiei in care s-a dispus retrogradarea, pentru o durata ce nu poate depasi 60 de zile;
c) reducerea salariului de baza pe o durata de 1-3 luni cu 5-10%;
d) reducerea salariului de baza si/sau, dupa caz, si a indemnizatiei de conducere pe o perioada de 1-3 luni cu 5-10%;
e) desfacerea disciplinara a contractului individual de munca.

(2) In cazul in care, prin statute profesionale aprobate prin lege speciala, se stabileste un alt regim sanctionator, va fi aplicat acesta.
(3) Sanctiunea disciplinara se radiaza de drept in termen de 12 luni de la aplicare, daca salariatului nu i se aplica o noua sanctiune disciplinara in acest termen. Radierea sanctiunilor disciplinare se constata prin decizie a angajatorului emisa in forma scrisa.
Ultima modificare: Duminică, 29 Noiembrie 2015
IONEL ILIE,
Multumesc tare mult...
Abaterile disciplinare (când nu sunt enumerate expres) reprezintă îndepliniri defecutuoase ale responsabilităților și sarcinilor/ atribuțiilor prevăzute în fișa postului agent de securitate.

Pentru exemplificare, accesați linkul de mai jos:

[ link extern ]


Incalcarea obligatiilor prevazute la art.46 din Legea nr.333/2003 constituie abatere disciplinara savarsita de un agent de securitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stabilire sanctiune disciplinara carasclaudiu carasclaudiu Buna ziua. Conform Codului Muncii, sanctiunile disciplinare sunt o simplaenumerare sau este ordinea crescatoare a lor, in functie de gradul de vinovatie? Pt. ... (vezi toată discuția)
Protectia muncii irinel stan irinel stan dacă responsabilul cu protectia munci semnează în locul angajatului ce sancțiuni se aplica legal? (vezi toată discuția)
Buna ziua ramy7877 ramy7877 au voie sa-mi desfaca contractu de munca cand am savarsit o abatere grava si la ce fel de abatere (vezi toată discuția)