avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Reglementari specifice
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Reglementari specifice

Reglementarile specifice sunt reglementarile interne ale societatii sau sunt reglementari prin legi sau ordonante?
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:53, 29 Noiembrie 2015
Reglementarile specifice pot fi :
- dispozitii adoptate de societatea in cauza
- dispozitii prevazute de acte normative
Reglementari specifice - dispozitii adoptate de societatea in cauza
Gasesc undeva explicatia(act,lege)?
Multumesc.
Reglementarea specială - Reglementarea din aceeaşi materie şi de acelaşi nivel poate fi cuprinsă într-un alt act normativ, dacă are caracter special faţă de actul ce cuprinde reglementarea generală în materie.(art.15 din Legea nr.24 din 27 martie 2000).

Caracterul special al unei reglementări se determină în funcţie de obiectul acesteia, circumstanţiat la anumite categorii de situaţii, şi de specificul soluţiilor legislative pe care le instituie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce este un act normativ cu caracter special?? denumire si temei legal, daca se poate. multumesc ff frumos zsolt956 zsolt956 AS vrea sa primesc informatii certe despre acte normative cu caracter special in sensul particular al Codului fiscal si Codul de Procedura Fiscala, dar si in ... (vezi toată discuția)
Insolventa si raspunderea penala alexa231980 alexa231980 daca o firma este in insolventa si impotriva administratorului este inceputa cercetarea penala privind falsificarea unei file cec noi, in calitate de ... (vezi toată discuția)
Legea 24 din 27 martie 2000 privind normele de tehnica legislativa pentru elaborarea actelor normative Ionut Sandor Ionut Sandor ar putea sa ma ajute cineva cu textul integral al legii 24/2000 in format electronic Multumesc anticipat email: ionutz.sandor@yahoo.com (vezi toată discuția)