avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 295 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... somaj in timpul facultati
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

somaj in timpul facultati

Am fost incadrata in campul munci timp de 2 ani si jumatate dupa care am ramas in concediu de intretinere a copilului, in aceasta perioada m-am inscris si la facultate si am terminat deja primul an, la revenirea din concediu de intretinerea a copilului am fost data in somaj di cauza conditiilor economice. Pot sa beneficiez de indemnizatia de somaj si sa imi continui si studiile (la facultate sun la taxa)?
Cel mai recent răspuns: pakos , utilizator 09:01, 27 Iulie 2009
Sigur ca da, fiind provenita din munca, nu conteaza daca urmati sau nu o forma de invatamant.
gresit.in lege se spune ca cei care urmeaza o forma de invatamant nu pot beneficia de indemnizatia de somaj.si eu am fost in aceeasi situatie ca si codrina ( eram deja in anul IV cand am terminat cic si la reluarea activitatii am avut neplacuta surpriza sa mi se desfinteze postul si sa fiu nevoita sa plec). dupa licenta mi-am depus actele pt somaj, dar am pierdut continuitatea in munca.
Nu elly2082, nu este gresit. Somajul inceteaza sau nu se acorda doar pentru absolventii asimilati somerilor, care beneficiaza de indemnizatie de somaj, nu si celor proveniti din munca.
Conform art. 42 din Legea 76/2002
Nu beneficiază de indemnizaţie de şomaj absolvenţii care, la data solicitării dreptului, urmează o formă de învăţământ.
Iar acordarea indemnizatiei de somaj inceteaza, conform art. 44 al aceleiasi legi
m) la data admiterii într-o formă de învăţământ, în cazul persoanelor asimilate şomerilor, prevăzute la art. 17 alin. (2) lit. a) şi b)

Vezi in acest sens si Deciziile Curtii Constitutionale (pentru Legea 1/1991)
DECIZIA Nr.81 din 19 mai 1998
[ link extern ]
si Decizia 217/2003 (pentru Legea 76/2002)
[ link extern ]
si atunci inseamna ca cei de la AJOFM au facut un abuz? si eu eram din campul muncii ( si am vechime, nu gluma), , si eu eram dupa cic si cele 2 luni de munca pana mi-au desfiintat postul.mie n-au vrut sa-mi primeasca actele pana n-am dat licenta.ziceau ca studentii, indiferent de forma de invatamant ( de stat sau particular, zi, fr ) nu beneficiaza de somaj.am pierdut o jumatate de an.ce sa fac?
Acum nu mai stiu ce puteti face. Ar fi trebuit atunci sa cereti decizia de respingere de acordare a indemnizatiei si sa o contestati in termen de 30 de zile de la primire. Asa, acum, ce dovada aveti ca v-au refuzat dosarul pentru acordarea indemnizatiei? Imi pare rau...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Beneficiez de somaj lbulz lbulz Buna, as dori sa aflu daca pot beneficia de somaj daca sunt lichidata din campul muncii dar urmez o forma de invatamant. Multumiri anticipate (vezi toată discuția)
Absolvent cu diploma de bacalaureat 2012 boboeu boboeu Astazi 01.08.2012 am fost la agentia de somaj sa fac cerere pt acordarea indemnizatiei de somaj. Am dat o declaratie pe propia raspundere ca nu urmez o forma ... (vezi toată discuția)
Scoala si somajul Voxaledana Voxaledana Buna! O persoana momentan angajata, urmeaza sa fie data in somaj este si studenta anul 2 la o facultate fara frecventa mai beneficiaza de somaj? (vezi toată discuția)