avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1097 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... scoala si somajul
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

scoala si somajul

Buna!
O persoana momentan angajata, urmeaza sa fie data in somaj este si studenta anul 2 la o facultate fara frecventa mai beneficiaza de somaj?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 21:24, 21 Ianuarie 2010
Da, va beneficia de indemnizatie de somaj, daca indeplineste si conditia de stagiu, ceruta de Legea 76/2002.
Atentie si la acest articol...!

(2) Nu beneficiază de indemnizaţie de şomaj absolvenţii care, la data solicitării dreptului, urmează o formă de învăţământ.
nicko_sylvia:
Ce ati citat dvs. este art.42 din Legea 76/2002 si se refera la absolventi si nu la cei care sunt someri proveniti din "campul muncii".
:) CORECT! d-nul Tudor, insa din "campul muncii" pot veni si cei care lucreaza de o luna, doua...
nicko_sylvia a scris:

:) CORECT! d-nul Tudor, insa din "campul muncii" pot veni si cei care lucreaza de o luna, doua...

Daca lucreaza numai o luna-doua nu primesc indemnizatie de somaj.
Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Ianuarie 2010
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Beneficiez de somaj lbulz lbulz Buna, as dori sa aflu daca pot beneficia de somaj daca sunt lichidata din campul muncii dar urmez o forma de invatamant. Multumiri anticipate (vezi toată discuția)
Indemnizatie somaj lalar lalar Buna seara O persoana care a fost concediata pentru motive care nu tin de persoana salariatului, urmeaza in prezent si cursurile unei facultati la zi, cu taxa ... (vezi toată discuția)
Somaj in timpul facultati codrina_fr codrina_fr Am fost incadrata in campul munci timp de 2 ani si jumatate dupa care am ramas in concediu de intretinere a copilului, in aceasta perioada m-am inscris si la ... (vezi toată discuția)