avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 407 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Despagubiri
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Despagubiri

Sotul meu a avut un conflict de munca la firma care lucra iar in urma acestui conflict a facut o depresie severa si a fost pensionat pe caz de boala,i-el poate cere despagubiri de la firma aceea (totul sa petrecut in anul 2015)sau nu ,daca da pe ce cale de atac sa mergem?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:23, 1 Decembrie 2015
Codul Muncii prevede :
Art. 253.
(1) Angajatorul este obligat, in temeiul normelor si principiilor raspunderii civile contractuale, sa il despagubeasca pe salariat in situatia in care acesta a suferit un prejudiciu material sau moral din culpa angajatorului in timpul indeplinirii obligatiilor de serviciu sau in legatura cu serviciul.

(2) In cazul in care angajatorul refuza sa il despagubeasca pe salariat, acesta se poate adresa cu plangere instantelor judecatoresti competente.
(3) Angajatorul care a platit despagubirea isi va recupera suma aferenta de la salariatul vinovat de producerea pagubei, in conditiile art. 254 si urmatoarele.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conflict de munca În situația în care salariatul se prezintă ... iza1999 iza1999 CONFLICT DE MUNCA În situația în care salariatul se prezintă la muncă pentru a discuta cu un superior pentru a-i explica personal motivul pentru care nu ... (vezi toată discuția)
Daune morale- conditii aroxana22 aroxana22 Buna ziua. As dori sa stiu in ce conditii pot solicita in instanta daune morale fostului angajator. Mentionez ca am castigat procesul cu ei. Acum doresc sa ii ... (vezi toată discuția)
Revenirea la munca dupa accident vascular cerebral ischemic ticarau daniel ticarau daniel Pot da in judecata si cere daune societatea unde am lucrat, care datorita conditiilor din santier a dus la producerea accidentului vascular?am incercat sa ... (vezi toată discuția)