avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 648 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort impartire bunuri
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort impartire bunuri

Buna ziua,
Ma numesc Catalina Cosmin, si am hotarat impreuna cu sotia sa divortam de comun acord.
Bunuri imobiliare nu avem. Avem un autoturism, mobila si aparatura electrocasnica (toate cumparate in timpul casatoriei).
Ne-am inteles sa-i ramana sotiei autoturismul si o mobila de dormitor, dar nu stiu cum sa fac. Am inteles ca exista un model de cerere cu privire la impartirea bunurilor care se baga in odata cu cererea de divort de comun acord. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 13:41, 8 Noiembrie 2010
Adica partaj ( sau iesire din indiviziune).
Puteti sa introduceti capatul de cerere in cererea de divort. Model...nu prea exista, fiecare cuplu avand bunuri si date diferite.
Daca va raportati si la partaj , va trebui sa platiti o taxa judiciara de timbru, care reprezinta 3 % din valoarea masei partajabile.
Tranzactia prezentata instantei de judecata la prima zi de infatisare va va permite sa recuperati aceasta taxa.
Instanta de judecata va pronunta o hotarare de expedienta in privinta impartelii.
nu stiu cum sa o formulez. sau daca ma duc la un notar si facem un contract in care sa spunem la fiecare ce ramane se poate. noi practic avem niste bunuri mobile nu altceva.
buna ziua.
aveti doua variante:
1/ odata cu divortul solicitati si partajarea bunurilor mobile si imobile daca acestea exista. depuneti in acest sens o tranzactie de partaj si la primul termen instanta se va pronunta asupra partajului .
daca nu aveti copii minori , exista posibilitatea ca instanta sa dispuna desfacerea casatoriei tot la primul termen de judecata.
2. puteti face la notar partajul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj amiabil bunuri mobile si imobile ElenaAlly ElenaAlly Buna ziua, Doresc sa fiu lamurita cu privire la actiunea de partaj a bunurilor comune dobandite in timpul casatoriei in cazul unui divort amiabil. Actul ... (vezi toată discuția)
Partaj amiabil, variante adela_53 adela_53 Buna seara, In vara acestui an s-a incheiat divortul, dupa 3 ani de casatorie. Eu detin un apartament dobandit inaintea casatoriei , apartament in care am ... (vezi toată discuția)
Tranzactie bunuri Orieta Orieta In iunie 2011 in paralel cu divortul ,am facut tranzactie in ceea ce priveste partajul bunurilor mobile si imobile,finalizat printr-un act cu data certa la ... (vezi toată discuția)