avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 184 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Obiectiuni sau nulitate expertiza?
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Obiectiuni sau nulitate expertiza?

Instanta a dispus intr-un proces civil efectuarea unei expertize tehnice judiciare, avand un singur obiectiv. Expertul a depus la termen expertiza solicitata. Judecatorul a inmanat cate un exemplar al acesteia, partilor fara a o verifica in prealabil, cu mentiunea de a se depune cu 5 zile inainte de termenul fixat eventualele obiectiuni.
Ulterior dupa primirea expertizei s-a constatat de catre una din parti ca aceasta priveste cu totul si cu totul alta cauza civila, obiectivele nu sunt cele stabilite ci altele, adresa este cu totul alta. Este posibil ca expertul sa fi incurcat expertizele si eronat sa depuna la instanta alta expertiza.
In cauza de fata, in ce baza se poate cere nulitatea expertizei? Se cere nulitatea sau obiectiuni cu privire la cele mentionate care nu corespund starii de fapt? Care este baza ;egala?
Multumesc anticipat
Formulati obiectiuni la raportul de expertiza pe motiv ca raportul depus priveste alta cauza, cu alte parti si alte obiective.Intre timp puteti lua legatura cu expertul in cauza si acesta poate remedia problema pana la termenul fixat, cu depunerea raportului in cauza.
Multumesc
Părerea mea este că nu aveţi ce obiecţiuni să faceţi şi nici nu puteţi invoca nulitatea expertizei. Este vorba doar despre faptul că expertul a încurcat expertizele şi v-a dat o expertiză întocmită într-un alt dosar.

Sugestia mea este să o restituiţi la dosar cu o adresă scrisă în care să arătaţi că expertiza vizează un alt dosar, cu alte părţi, şi să solicitaţi instanţei să pună în vedere expertului să comunice expertiza făcută în dosarul dvs.
Raportul de expertiza se depune de catre expert (cu nr. de inregistrare/ data primit de la arhiva tribunalului), la dosarul cauzei in mai multe exemplare (cate unul pentru fiecare parte in proces plus 1 expl. pentru instanta). Nu este obligatoriu ca incurcatura sa fi fost facuta de catre expert.
In cazul de fata, asa cum mentioneaza utilizatorul, exemplarul de expertiza a fost dat partilor de catre judecator, nu direct partilor in proces. Dupa depunerea de catre expert/ arhivar, etc. la dosarul cauzei a noului raport de expertiza (cel corect), distribuirea catre partile in proces se poate face numai de catre judecator.
Puteti sa returnati exemplarul de expertiza la arhiva tribunalului mentionand in nota de returnare motivele.
raportul a fost trimis prin fax cu 5 minute de ora inceperii sedintei de judecata

Alte discuții în legătură

Expertiza contabila judiciara CONSTANTINNICU CONSTANTINNICU varog rag urgent o parere Intr-un dosar civil privind raspunderea patriminiala privind o lipsa in gestiune instanta a aprobat cerea reclamantei de efectuare ... (vezi toată discuția)
Obiectiuni impotriva raportului de expertiza Artigas Artigas Buna ziua.As vrea sa stiu care este procedura de urmat in cazul in care am obiectii in legatura cu concluziile raportului de expertiza?Expertul este obligat sa ... (vezi toată discuția)
Expertiza contabila costel58 costel58 Intr-un proces civil instanta a dispus o expertiza contabila judiciara. Doresc sa stiu daca expertul contabil desemnat de instanta va trimite raportul de ... (vezi toată discuția)