avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 725 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Expertiza contabila
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Expertiza contabila

Intr-un proces civil instanta a dispus o expertiza contabila judiciara.

Doresc sa stiu daca expertul contabil desemnat de instanta va trimite raportul de expertiza partilor prin posta cu confirmare de primire sau le va depune la instanta care va transmite la termen cate un exemplar partilor. Intreb deoarece vreau sa stiu daca trebuie sa astept acasa primirea prin posta sau este suficient sa ajung la termen pentru a cere studierea si formularea unor eventuale obiectiuni.
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 17:06, 14 Martie 2017
Buna ziua,

Expertul trebuie sa depuna expertiza la instanta, iar instanta va dispune comunicarea acesteia fie pe posta, fie la termenul de judecata.
Cu minim 5 zile inainte de termenul de judecata, expertul are obligatia sa depuna raportul de expertiza la dosarul cauzei. Instanta hotaraste repartizarea raportului de expertiza la partile in proces.
Daca raportul a fost depus anterior termenului de 5 zile si dosarul nu a fost inca luat de grefier de la arhiva, aveti posibilitatea sa studiati raportul, sa va faceti eventuale observatii la raport si sa le depuneti la instanta, la termenul de judecata. Astfel puteti beneficia de la instanta de un termen redus pana la noua infatisare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obiectiuni sau nulitate expertiza? reclamant2013 reclamant2013 Instanta a dispus intr-un proces civil efectuarea unei expertize tehnice judiciare, avand un singur obiectiv. Expertul a depus la termen expertiza solicitata. ... (vezi toată discuția)
Refacere expertiza Roxanabrum Roxanabrum daca un expert a stabilit pretul de vanzare al unei garsoniere ca fiind cu 1/3 mai mic decat cel pe care noi il consideram ca fiind real, nu a facut masuratori ... (vezi toată discuția)
Termen obiectiuni expertiza office18 office18 Buna ziua! In cazul unei expertize topo-cadastrale facuta intr-un dosar pe legea 10/2001, expertul a depus expertiza cu mai putin de 10 zile inainte de termen, ... (vezi toată discuția)