avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Obiectiuni sau nulitate expertiza?
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Obiectiuni sau nulitate expertiza?

Instanta a dispus intr-un proces civil efectuarea unei expertize tehnice judiciare, avand un singur obiectiv. Expertul a depus la termen expertiza solicitata. Judecatorul a inmanat cate un exemplar al acesteia, partilor fara a o verifica in prealabil, cu mentiunea de a se depune cu 5 zile inainte de termenul fixat eventualele obiectiuni.
Ulterior dupa primirea expertizei s-a constatat de catre una din parti ca aceasta priveste cu totul si cu totul alta cauza civila, obiectivele nu sunt cele stabilite ci altele, adresa este cu totul alta. Este posibil ca expertul sa fi incurcat expertizele si eronat sa depuna la instanta alta expertiza.
In cauza de fata, in ce baza se poate cere nulitatea expertizei? Se cere nulitatea sau obiectiuni cu privire la cele mentionate care nu corespund starii de fapt? Care este baza ;egala?
Multumesc anticipat
Este de competenta judecatorului daca a acceptat raportul de expertiza trimis prin fax si l-a repartizat ulterior partilor in proces.
In discutia initiala, deschisa de dvs., mentionati cu totul altceva, referitor la depunerea/ inmanarea raportului de expertiza.
Puteti depune la dosar observatii scrise la respectivul fax, mentionand tocmai cele expuse in discutia pe care ati deschis-o initial, referitor la neconcordantele existente.
Dacă raportul a fost trimis prin fax cu câteva minute înainte de începerea şedinţei de judecată, eroarea este posibil să se fi produs în arhivă sau să o fi făcut grefiera de şedinţă.

Dacă numărul de dosar de pe raport este altul, atunci grefiera, primind acte de la personalul din arhivă, le-a încurcat. Acest raport trebuia introdus de grefieră într-un alt dosar aflat pe rol în ziua aceea. Dacă numărul de dosar este corect, dar conţinutul raportului vizează alte părţi şi alte obiective, atunci eroarea aparţine expertului. Judecătorul nu are nicio treabă cu această încurcătură pentru că nu avea când să citească raportul.

Oricum, mie mi se pare complet lipsit de relevanţă să îl aflaţi pe cel care a făcut această încurcătură. Este doar o simplă eroare şi nimic mai mult. :) Restituiţi raportul de expertiză cu o scurtă adresă în care arătaţi ce am scris în mesajul precedent. Veţi primi şi raportul bun, şi un alt termen pentru a formula obiecţiuni. Singura dvs. pierdere va fi prelungirea duratei procesului cu încă un termen.
Este mai mult ca sigur o "eroare" a expertului. Pria pagina priveste expertiza in cauza ( parti, obiectiv) iar celelalte pagini o alta expertiza. Nu mai conteaza un alt termen, de fapt o tragere de timp, pentru un proces din 2007.X-(
Mutumesc tuturor pentru sfaturi si lamuriri.=D>
Ce nu se intelege este faptul ca oricare ar fi eroarea, este de fapt o nemultumire care se va indrepta numai prin formulare de obiectiuni la raportul de expertiza. In motivarea obiectiunilor, explicati presedintelui de complet eroarea produsa.Oricum se va da termen pentru remediere.
Instanta a apreciat corecta, returnarea expertizei, motivand ca nu privesta cauza

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Expertiza contabila judiciara CONSTANTINNICU CONSTANTINNICU varog rag urgent o parere Intr-un dosar civil privind raspunderea patriminiala privind o lipsa in gestiune instanta a aprobat cerea reclamantei de efectuare ... (vezi toată discuția)
Obiectiuni impotriva raportului de expertiza Artigas Artigas Buna ziua.As vrea sa stiu care este procedura de urmat in cazul in care am obiectii in legatura cu concluziile raportului de expertiza?Expertul este obligat sa ... (vezi toată discuția)
Expertiza contabila costel58 costel58 Intr-un proces civil instanta a dispus o expertiza contabila judiciara. Doresc sa stiu daca expertul contabil desemnat de instanta va trimite raportul de ... (vezi toată discuția)