avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 222 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Stagiu de cotizare pentru concediul medical
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Stagiu de cotizare pentru concediul medical

Ma confrunt cu urmatoarea situatie: un angajat mi-a adus un concediu medical cod 01, insa este angajat de curand la noi si nu are stagiul minim de cotizare.I-am cerut sa aduca de la fostul loc de munca, dar nu a adus nimic.In aceasta situatie, eu cum procedez?II bag concediul medical sau nu
Cel mai recent răspuns: ana-cer , moderator 16:02, 4 Decembrie 2015
Daca nu are stagiu minim de cotizare , concediu medical respectiv nu aveti cum sa-l platiti.

In pontaj se va trece ca salariatul a fost in concediu medical , iar la subsol se va mentiona ca nu are stagiu minim de cotizare pentru plata acestuia.
Deci concediul medical nu il voi introduce in saga. Dar salariatul cum va fi platit pentru aceasta perioada?cu 75% sau nu va fi platit deloc?
Eu sunt de parere ca va ramane la latitudinea angajatorului .
Angajatul este absent motivat prin certificatul medical care nu se poate plati.
Zilele respective raman fara plata.
Atentie insa la faptul ca angajatul are un termen de 90 de zile sa solicite indemnizatia de concediu medical cuvenita si neplatita, bineinteles daca aduce si adeverinta necesara, caz in care va trebui sa recalculati luna in cauza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pontaj NNorbert NNorbert Buna ziua S-a incheiat un CIM pe o perioada de o luna cu un angajat nou, pe luna februarie. In total din 160 de ore, a lucrat 120 de ore si pentru restul ... (vezi toată discuția)
Concediu medical 01 fara stagiu de cotizare de 1 luna ContSters68307 ContSters68307 Cum se trateaza un concediu medical cod indemnizatie 01, in cazul in care angajatul in cauza nu are o luna intreaga stagiu de cotizare? Din cate stiu el nu se ... (vezi toată discuția)
Salariat nevenit la servici ionela11 ionela11 Buna ziua, Am urmatoarea situatie ...un salariat din luna august nu a mai venit de 3 zile acesta anuntand ca este in spital. Eu nush cum sa il trec in ... (vezi toată discuția)