avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 760 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Procedura de restituire a taxelor judiciare de timbru
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Procedura de restituire a taxelor judiciare de timbru

In proces de restituirea taxelor judiciare de timbru se analizeaza doar documentele atasate cererii de restituire sau se analizeaza si documentele aflate la dosarul anterior la care se face referirea de restituire ?
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 13:01, 5 Decembrie 2015
instanta nu restituie taxe de timbru pt ca nu are cum
ea, instanta pronunta o incheiere prib care arata ca nu s-a folosit/justificat taca de timbru

cu aceasta incheiere, legalizata constituiti un dosar la autoritatea locala de domiciliu cum ca solicitati restituirea t.j.t conform incheierii pronuntate

daca nu aveti datorii la bugetul local-impozite/taxe/amenzi etc cu care sa se compenseze suma platita ....in urmatorul exercitiu bugetar urmeaza sa ci se restituie sumele platite cu titlu de taxa de timbru
Cererea de restituire a taxelor judiciare se judeca pe baza inscrisurilor anexate ca probe.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Timbru judiciar actiune intemeiata pe legea 544/2001 TheThunder49 TheThunder49 Bună seară! Acţiunea cu titlul \\"obligaţia de-a face\\" mai exact refuzul unei instituţi de-a comunica acte cu informatii de interes public, se ... (vezi toată discuția)
Taxa judiciara de timbru - restituire, procedura TudoracheCreola TudoracheCreola Am o hotarare jud definitiva prin care se dispune restituirea taxei judiciare de timbru. Care sunt demersurile pe care trebuie sa le fac pentru restituirea ... (vezi toată discuția)
Partaj sucesoral -tranzactie judiciara simo flores simo flores Buna seara!Supun atentiei dumneavostra urmatoarele intrebari :este adevarat, ca in cazul incheierii unei tranzactii in fata instantei, la primul termen de ... (vezi toată discuția)