avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 308 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Calcul taxă de timbru
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Calcul taxă de timbru

Mă confrunt cu o situație destul de ciudată.

Concret, am introdus acțiune în contencios administrativ având obiectul obligația de a face (emitere certificat urbanism) și am cerut daune morale. Am achitat taxa de timbru în valoare de 150 lei.

Am primit acasă de la tribunal o notificare cum că taxa de timbru este de 300 lei, conform Art. 16 lit. b din OUG 80/2013. Mi-am dat seama de eroare și am achitat încă 150 de lei.

Acum am primit acasă încă o notificare de la tribunal cum că taxa de timbru este în valoare de 450 lei, conform Art. 16 lit. b din OUG 80/2013, din care am achitat doar 300 lei.

Problema este următoarea:
La Art. 16 lit b din OUG 80/2013 se specifică:

b)cererile cu caracter patrimonial, prin care se solicita si repararea pagubelor suferite printr-un act administrativ - 10% din valoarea pretinsa, dar nu mai mult de 300 lei.

Consider că am achitat corespunzător taxa de timbru. Ce este de făcut în continuare? Pot solicita instanței să prezinte modul de calcul a taxei de timbru?

Va mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: cismasu , utilizator 15:51, 5 Decembrie 2015
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achitarea taxei de timbru judiciar. danaa1 danaa1 Am introdus o acțiune de chemare in judecata in contencios administrativ, Impreuna cu acțiunea de chemare in judecată, am achitat si taxa de timbru ... (vezi toată discuția)
Care sunt taxele judiciare de timbru pentru daunele materiale și morale? Decebal58 Decebal58 Daca se solicita, daune morale si materiale, se plateste vreo taxa? Care este valoarea acesteia? (vezi toată discuția)
Timbrajul în litigiile având ca obiect refuz comunicare informatii de interes public crs55 crs55 Buna ziua Ma confrunt cu urmatoarea problema: Am actionat in judecata o institutie care a refuzat comunicarea unor informatii de interes public, dupa ... (vezi toată discuția)