avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 630 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Custodie echipamente tehnice
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Custodie echipamente tehnice

Buna ziua!

As dori sa aflu in ce lege pot afla detalii despre predarea in custodie a echipamentelor tehnice?
In ce conditii se poate face, care sunt obligatiile partilor, cum se stabileste contravaloarea unui echipament nepredat/deteriorat/etc la rezilierea contractului?
Multumesc anticipat pentru sugestii.
Cel mai recent răspuns: Mihail Cazacioc , Consilier juridic 20:50, 26 Iulie 2009
As sugera sa vezi un model de contract de depozit. Poate te ajuta
Multimesc pentru raspuns.
Am studiat 3 modele de contract de depozit, dar din pacate nu mi-am clarificat nedumeririle.
Mi se pare ca termenii in care sunt redactate respectivele contracte sunt mult prea generali, in timp ce eu as dori sa stiu si sa inteleg aspecte mai concrete.
De exemplu, un bun primit in custodie si pentru care nu se plateste nicio taxa in perioada cat se pastreaza in custodie isi pierde sau nu valoarea in timp ca orice alt bun? Daca isi pierde valoarea, cine il evalueaza si dupa ce criterii?
Stiu ca respectivul echipament trebuie predat in aceleasi conditii in care a fost primit: cutie originala, carte tehnica, accesorii, etc. Ce se intampla daca din aceste obiecte, unul lipseste? Spre exemplu ambalajul sau instructiunile de folosire. Poate proprietarul sa solicite achitarea contravalorii produsului complet ca si cum ar fi nou, sau se achita doar contravaloarea obiectelor lipsa?
Dar cine ti le pastreaza fara taxa?
Nu e mai simplu sa inchiriezi un spatiu sa pui echipamentele acolo si sa le iei cand vrei?Sa ai tu cheia ta ?
Nu te-ai mai framnata cine, cum, cat raspunde Le ai tu, le pastrezi singur si le scoti pe piata cand vrei
Sa revenim.
In primul rand echipamentele se uzeaza moral.
Azi au un pret si peste o perioada de timp le scade valoarea pentru ca au aparut echipamente mai performante care e posibil sa aiba preturi mai mici. Ca sa te scoti cat de cat, va tebui sa le vinzi sub pretul alora noi.
Daca vrei sa faci o evaluare de pret dupa o anumita perioada, ti- o face un expert autorizat. Sunt in toate domeniile. Daca nu sunt experti sunt specialisti recunoascuti
In sfarsit, predai custodelui fiecare echipament cu accesoriile lui pe baza de inventar.
Custodele nu raspunde pentru cauza de forta majora asa cum aceasta este definita sau convenita de parti si trecuta ica si in contractele pe care le-ai studiat, dar raspunde pentru fapta sa.
Daca dai o valoare si instructiunilor de folosire si manualul a disparut, va raspunde custodele, daca se va dovedi ca s-a intamplat din vina lui.
Dar cel mai simplu vei cere producatorului sa -ti transmita un nou manual

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Garantie pentru bunuri in custodie enouti enouti Buna ziua, Lucrez de circa 1 an la o societate ca reprezentant zonal de vanzari (activitate remote, nu la sediul firmei), iar in momentul anagajarii mi s-a ... (vezi toată discuția)
Frecventa inspectiilor rsvti justinsanero justinsanero Buna ziua, As dori sa va intreb care este frecventa inspectiilor RSVTI si cum este stabilita aceasta? Va multumesc. (vezi toată discuția)
Custode al bunurilor rezultate din executarea silita CABINET INDIVIDUAL DE INSOLVENÞÃ SÃVOIU IULIAN CABINET INDIVIDUAL DE INSOLVENÞÃ SÃVOIU IULIAN Buna ziua, As avea o rugaminte la Dvs. intrucat am incercat mai multe pareri din partea unor executori sau avocati si parerile sunt impartite. Speta: in ... (vezi toată discuția)