Buna seara.
Se da urmatoarea situatie:
Circulam pe blvd. Vasile Milea, dinspre Basarab, intersectie cu Iuliu Maniu. ora 16:30 (trafic intens). Dupa ce am traversat intersectia, circuland pe banda 2, am fost oprit, mai in fata (la peste 50m fata intersectie) de catre un agent de circulatie care a sustinut ca am depasit refugiul de tranvai pe partea stanga. Agentul a procedat la scrierea procesului verbal si a venit inapoi la autoturismul meu pentru ca eu sa-l semnez si (legal) sa fac mentiuni. In momentul in care eu i-am solicitat sa scrie la mentiuni faptul ca agentul se afla la o distanta mare de intersectie si ca nu putea stii cu exactitate daca am trecut sau nu prin stanga refugiului, acesta a refuzat sa scrie aceasta mentiune, apreciind dansul ca nu era distanta mare. Desi am incercat sa ii spun ca este dreptul meu legal de a face mentiuni, acesta a refuzat si, mai mult decat atat, nu mi-a mai dat nici posibilitatea de a semna procesul verbal.
Mentionez ca intreaga discutie, din momentul in care politistul a venit la masina este inregistrata (filmata) pe telefonul meu, din aceasta reiesind exact ce am scris eu mai sus.
Intrebarile mele sunt urmatoarele:
-Este considerat abuz faptul ca politistul nu m-a lasat sa aduc mentiuni si nu mi-a mai dat posibilitatea de a semna procesul verbal?
-Procesul verbal, in conditiile de mai sus, este intocmit nelegal, incomplet, fara mentiunile pe care voiam sa le aduc?