avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 304 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Refuz incetare CIM cu acordul partilor
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Refuz incetare CIM cu acordul partilor

Am depus cu o saptamana in urma o cerere de incetare a CIM cu acordul partilor incepand cu data de astazi mentionand ca ma voi angaja la o alta firma, insa angajatorul a refuzat sa imi semneze cererea. Eu de astazi am inceput serviciul la noua firma, semnand totodata un nou CIM, si drept urmare nu m-am prezentat la vechiul loc de munca. Care ar fi consecintele si ce as putea face in aceasta situatie? Se poate considera abatere disciplinara(absente nemotivate) ca nu m-am prezentat la vechiul loc de munca? Nu ar fi normal ca fostul angajator sa imi inceteze contractul cu acordul partilor?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:04, 9 Decembrie 2015
Angajatorul nu este obligat sa va dea acordul pentru incetarea c.i.m.

Absenţa nemotivată de la locul de muncă a salariatului atrage posibilitatea sancţionării disciplinare a acestuia de catre angajator, inclusiv prin desfacerea disciplinara a contractului individual de munca.

In opinia mea este ca, ar fi normal ca un angajator sa accepte asa ceva.
Dar avand in vedere ca sunt angajata intr-o alta firma se mai poate considera absenta nemotivata la vechiul loc de munca? teoretic eu pot dovedi ca ma aflu intr-un alt loc de munca
Da, este considerata absenta nemotivata la vechiul loc de munca.

Nu are nicio legatura faptul ca ati incheiat un nouc.i.m.cu un alt angajator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere angajat radupaul radupaul Buna ziua firma micuta, una din anagajate, cu norma redusa, contract pe peroada nedeterminata - este si pensionara invaliditate de munca, angajata la firma de ... (vezi toată discuția)
Absente nemotivate urmate de demisie freeasabird freeasabird Buna ziua, Am urmatoarea situatie: Un angajat nu s-a mai prezentat la serviciu din data de 3 ianuarie 2011 si pana in prezent. In data de 25 februarie s-a ... (vezi toată discuția)
Bună ziua eu lucrez într-un supermarket suntem 2 fete programul ... Cristina Bandrabur Cristina Bandrabur Bună ziua eu lucrez într-un supermarket suntem 2 fete programul este de la 06.00 - 21.30 de luni pana sâmbătă și duminică de la 08-20.00. Sâmbăta ma ... (vezi toată discuția)