avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 719 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediere angajat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediere angajat

Buna ziua
firma micuta, una din anagajate, cu norma redusa, contract pe peroada nedeterminata - este si pensionara invaliditate de munca, angajata la firma de aproximativ 4 ani; in ultimul an au aparut anumite probleme, dar datorita unor motive personale am evitat intreruperea contact de munca. Problemele s-au marit in toamna anului 2013, si am luat hotarirea ca de la 1 ianuarie sa intrerupem colaborarea, cu acordul partilor. Dupa 1 ian, am aflat din alte surse ca si-a depus dosar pensionare anticipata ( in angajarea anterioara a avut grupa 1 de munca) - in luna decembrie 2013
De la mine nu a luat absolut nici o adeverinta, etc care sa dovedeasca angajarea, plata contributiilor, durata angajare.
Am inteles ca nu o pot concedia nici disciplinar pina nu are decizia.
Ce pot face avind in vedere ca eu nu stiu oficial si de la ea ca a depus dosar pensionare.?
Nu a vrut sa semneza incetare contact munca cu acordul partilor.
Care este termenul legal pt obtinerea decizie pensionare si cum aflu eu ca a iesit decizia?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:18, 14 Februarie 2014
A mai venit sau nu la munca? Daca nu a venit demarati procedura cercetarii disciplinare pentru absente nemotivate.
In cazul pensionarii, CIM inceteaza la data comunicarii deciziei de pensionare. Pana la acea data o puteti concedia disciplinar daca doriti. oricum pensie primeste doar de la data incetarii CIM.
Stagiul de cotizare se obtine de la CJPAS, nu are nevoie de adev de la dvs. In schimb are nevoie de o decizie de incetare a CIM.
@ radupaul :

Am inteles ca nu o pot concedia nici disciplinar pina nu are decizia.


Ati inteles gresit. Absentele nemotivate de la locul de munca constituie abatere disciplinara, ceea ce atrage posibilitatea sancţionării disciplinare a acestuia, incluisv prin desfacerea dicsiplinara a c.i.m.

Ce pot face avind in vedere ca eu nu stiu oficial si de la ea ca a depus dosar pensionare.?


Nu are nicio legatura cercetarea disciplinara cu depunerea dosarului pentru pensionare.

Nu a vrut sa semneza incetare contact munca cu acordul partilor.


Nu exista niio astfel de obligatie in sarcina unui salariat.


Care este termenul legal pt obtinerea decizie pensionare si cum aflu eu ca a iesit decizia?

Admiterea sau respingerea cererii de pensionare se face prin decizie emisa de casa teritoriala de pensii, respectiv de casa de pensii sectoriala, in termen de 45 de zile de la data inregistrarii cererii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizie incetare ca sanctiune disciplinara in cazul in care un ... Mateiutza Mateiutza Decizie incetare ca sanctiune disciplinara In cazul in care un salariat este convocat la cercetarea disciplinara pentru absente nemotivate si nu se ... (vezi toată discuția)
Refuz incetare cim cu acordul partilor pop1234 pop1234 Am depus cu o saptamana in urma o cerere de incetare a CIM cu acordul partilor incepand cu data de astazi mentionand ca ma voi angaja la o alta firma, insa ... (vezi toată discuția)
Angajatul nu face cerere revenire din ccc ancabhome ancabhome Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea problema: - angajata care din 2008 este in concedii succesive de crestere copil; ultima data am ... (vezi toată discuția)