avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 370 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Cenzorul intr-o asociatie
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Cenzorul intr-o asociatie

Buna ziua,
Stiu ca in situatia in care suntem doar 3 membrii in asociatie nu este nevoie de cenzor desemnat; intrebarea mea este daca in aceasta situatie trebuie mentionat in Statut cenzorul, generic, sau nu?
Multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: grunwald , utilizator 23:07, 14 Decembrie 2015
Intr-o asociatie cu 3 membri fondatori nu este necesar numirea unui cenzor si nici nu trebuie sa faceti mentiune in statut sau actul constitutiv ca nu este necesar
Multumesc pentru raspuns!
La o asociatie non profit, numirea cenzorilor este reglementata de art. 27, 27^1 si 27^2 din OG 26/2000 cu privire la sociatii si fundatii, cu modificarile si completarile ulterioare:

(1) Actul constitutiv poate prevedea numirea unui cenzor sau a unei comisii de cenzori.

(2) Daca numarul asociatilor este mai mare de 15, numirea unui cenzor este obligatorie. Acesta poate fi o persoana din afara asociatiei.


In Actul Constitutiv si Statut veti mentiona ceva de gen:

ART. ? Activitatea de control.

Activitatea de control al gestiunii patrimoniului si al activitatii economico-financiare a asociatiei este asigurata de un cenzor, ales de Adunarea Generala. Daca este nevoie, Adunarea Generala poate hotarî înfiintarea unei Comisii de cenzori, compusa din trei membri, care sa preia atributiile de control al activitatii asociatiei. Din comisia de cenzori trebuie sa faca parte cel putin un membru al asociatiei si un expert contabil.

Ma gandesc sa nu va intoarca din drum la primul termen si instanta sa va ceara modificare de acte. Care trebuiesc din nou atestate avocatial, alti bani, alta distractie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cenzor-asociatie sau fundatie legally brunette legally brunette Buna ziua! In cazul unei asociatii (ONG) , persoana desemnata ca cenzor trebuie sa fie obligatoriu membru din asociatie sau poate fi si cineva din afara ... (vezi toată discuția)
Obligativitatea cenzorului Biaboa Biaboa Am depus actele pentru constituirea asociatiei la judecatorie de saptamana trecuta. Astazi am primit prin posta o Comunicare prin care cei de la judecatorie ... (vezi toată discuția)
Conditii cenzor la un ong sfarghiuelena sfarghiuelena Buna ziua.Va rog sa-mi spuneti daca pentru o asociatie non-profit poate fi cenzor o persoana care nu este expert contabil si daca da,ce alte aspecte trebuie ... (vezi toată discuția)