avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1856 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Impozit sediu PFA
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Impozit sediu PFA

Sunt PFA iar sediu social este adresa personala, intr-un apartament.Lucraile pe pe care le fac sunt strict pe laptopul meu si se imprima pe imprimanta personala.Asta este toata activitatea care o fac in apartament.
Mentionez ca nu am dedus niciodata cheltuileile de intretinere a apartamentului pe PFA.
Intrebarea mea:
Conform noului Cod fiscal voi fi impozitat suplimentar pe intreg apartamentul ca orice persoana juridica sau se va lua in considerarea ca nu am dedus cheltuielile de intretinere pe apartament pe PFA ?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: MrDerpson , utilizator 14:13, 10 Decembrie 2015
Conform art. 457 si 458 din noul Cod Fiscal, proprietarul locuintei care este folosit si in scop nerezidential (se desfasoara activitate comerciala) plateste impozit majorat, insa
daca aveti declarat doar sediu (eventual activitate de birou) prin declaratiile depuse la Registrul Comertului la infiintare atunci nu platiti impozit majorat.
Oricum proprietarul apartamentului trebuie sa depuna o declaratie la Directia Fiscala locala prin care declara daca exista activitate comerciala in apartament.

Daca ati avea activitatea comerciala, atunci ati plati impozit majorat doar pentru suprafata destinata activitatii comerciale.
Proprietarul apartamentulu declara ca nu se desfasoara activitate economica.

Totodata, PFA-ul se duce la ONRC si isi actualizeaza contractul de comodat si declaratia din care sa rezulte ca nu are un punct fix de lucru, nu isi desfasoara activitatea la sediul respectiv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozitarea cladirilor in 2016 ioanamircea ioanamircea In anul 2010 am cumparat un apartament in bloc, pe care il folosesc atat cu destinatie rezidentiala, cat si ca sediu social al PFI-ului prin care prestez ... (vezi toată discuția)
Noi legi pfa CristinaEG CristinaEG Buna ziua! 1. Doresc sa imi deschid un PFA cu sediul social intr-un apartament de bloc. Ma intereseaza daca in anul 2016 se schimba ceva privind impozitul ... (vezi toată discuția)
Lămuriri taxe sedii de apartament pfa/firme MrDerpson MrDerpson A apărut formularul: http://www.dpfbl.mdrap.ro/documents/Ordin_MDRAP_MFP_2069_4087_din_2015/Ordin_MDRAP_MFP_2069_4087_din_2015.pdf [b]Ai sediu în ... (vezi toată discuția)