avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 699 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajatorul poate concedia pe angajatul care isi ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajatorul poate concedia pe angajatul care isi revendica in instanta unele drepturi salariale, pe parcursul judecarii cauzei?

Un angajator, in absenta oricaruia din motivele prevazute de Codul Muncii pentru concedierea din motive ce tin de persoana angajatului, il poate concedia pe acela care, considerand ca este indreptatit sa revendice in instanta unele drepturi salariale pe care angajatorul nu i le acorda, deschide o actiune in justitie, in acest scop, indeplinindu-si, in continuare sarcinile de serviciu, la parametri care nu pot activa motive de concediere?
Cu alte cuvinte, angajatorul poate adopta o atitudine de genul "Ma dai in judecata pentru drepturile tale? Las` ca te invat eu minte! Te dau afara!..."? Este atacabila o astfel de decizie?
Daca ati intalnit o astfel de speta, va rog sa o indicati printr-un link.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:21, 10 Decembrie 2015
Dacă angajatorul doreşte încetarea raporturilor de muncă cu salariatului, atunci acesta are la dispoziţie varianta concedierii, cu respectarea însă a dispozitiilor prevazute in Codul muncii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Functionar public, ceilalti functionari, codul muncii si codul penal. codulmuncii codulmuncii Buna ziua. [b]Ceea ce va spun mai jos, nu este o minciuna ci este un caz real, cred ca nu mai este cineva ca mine[/b]: Lucrez pe doua contracte la acelas ... (vezi toată discuția)
Absentare in preaviz dragoslavele dragoslavele Un angajat in preaviz nu se prezinta la locul de munca cele 4 ore prevazute de codul muncii. Cum procedeaza angajatorul? (vezi toată discuția)
Refuzul demisiei vasilemb vasilemb Am un caz interesant. Conduc dep tehnic al unei societatii, iar unul dintre angajati nu este de acord sa lureze in echipa in care a fost repartizat. I-am spus ... (vezi toată discuția)