avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 423 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Este legal serviciu AirBnB in Romania?
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Este legal serviciu AirBnB in Romania?

Buna ziua,

As vrea sa dau o camera de aprox 18 mp prin serviciul AirBnB. Exista un precedent legal pentru astfel de servicii? Sau un cadru legal?

As vrea sa stiu daca si cum pot face banii incasati sa-i impozitez (daca e nevoie), pentru a fi in legalitate.

Multumesc,
Cel mai recent răspuns: AndaV , utilizator 23:04, 23 Octombrie 2018
Si totusi, nu s-a raspuns la intrebarea pusa in mai: Daca spatiul este intr un imobil cu spatii comune(bloc) este necesar acordul vecinilor iar activitatea necesita o forma de autorizare?
Vedeti raspunsul meu din 8 Mai 2017, 22:46.
Cam asta-i raspunsul dvs.:" Ca atare, nu se stie precis cu ce se mananca". Un raspuns de tipul nu stiu se putea inlocui mai bine cu o lipsa de raspuns.
As vrea un raspuns de la cineva avizat care stie "cu ce se mananca". Asa ca intrebarea ramane pana stie cineva un raspuns. " Daca spatiul este intr un imobil cu spatii comune(bloc) este necesar acordul vecinilor iar activitatea necesita o forma de autorizare?".
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
"Nu se știe cu ce se mănâncă" se referă la cadrul legal. Răspunsul exact la întrebarea Dvs este "nu exista cadru legal pentru activitățile prin Airbnb". Asta poate sa însemne ca, dacă vreți sa fiți in deplina conformitate cu legea, nu folosiți serviciile Airbnb (ca host). Dacă totuși vreti sa le folosiți si vreti sa va acoperiți spatele, depuneți declarație la ANAF pentru veniturile încasate, fie plătind impozitul prin contabilitate simpla, fie prin norma de venit. Astfel nu veți putea fi acuzat de evaziune fiscală. Pentru ca nu va deschideți firma cu sediul in apartament și nici nu înregistrați apartamentul ca hotel/pensiune/unitate de cazare, scopul apartamentului nu se schimba. Așadar nu aveți nevoie de acordul vecinilor (indiferent ce vor spune dânșii - nu cred ca le va conveni, mai ales dacă sunt mai in vârsta). Sper ca acest răspuns sa va ajute. Repet, nu exista o lege in România care sa reglementeze acest tip de serviciu.
De ce spuneti ca sunteti impozitat de doua ori.
Firma din orasul oarecare din europa plateste impozite acolo ?
Spuneti ca emite factura dar va vireaza banii...

Alte discuții în legătură

Legea in cazul propietatilor inchiriate in regim hotelier (prin airbnb) MsSerol MsSerol As dori sa stiu daca este vreo reglementare in cazul inchirierii de apartamente in regim hotelier, prin airbnb. In afara de raspunderea fiscala pe care o are ... (vezi toată discuția)
Pot emite facturi ca persoana fizica inregistrata la anaf? mariusgrid mariusgrid Buna ziua! Sunt persoana fizica (PF nu PFA) si detin un apartament pe care il inchiriez in scop turistic. Am declarat activitatea la ANAF, am cumparat casa ... (vezi toată discuția)
Impozit din venit regim hotelier hostel: pot să fac o microîntreprindere și să plătesc 3% la sfârșitul lunii, sau cum să procedez? svalentins svalentins Buna ziua. Doresc pe viitor sa închiriez camere in regim hotelier cu ziua sau sa închiriez un pat in camera cu 4 paturi . Locația este in sect 6 Bucuresti ... (vezi toată discuția)