De cateva luni stau in chirie intr-un apartament apartinand unei doamne contabil, care este ceretata intr-un dosar de evaziune.
Ieri dimineata m-am trezit la ora 6.00 dimineata cu 4 politisti la usa, cu un mandat de perchezitie pe numele doamnei.
Le-am explicat ca apartamentul este domiciliul meu si am prezentat contratul de chirie, insa acestia au patruns in casa fara voia mea si au refuzat sa plece, ba mai mult au si efectuat perchezitia.
In aceasta situatie, nu cumva este vorba de o violare de domiciliu avand in vedere ca mi-au cotrobait prin lucruri fara voia mea, in lipsa unui mandat de perchezitie emis pe numele meu?
Pot sa depun o plangere in acest sens?
Este un abuz grosolan din punctul meu de vedere, si o dovada totala de incompetenta.
O perchezitie se poate dispune si la o alta persoana decat cea care are calitatea de suspect sau de inculpat.
Un proces de acest fel nu se poate castiga prin simplul fapt ca este deschis...
Trebuie o analiza judicioasa a cazului si expunerea unor argumente pertinente in raport de ceea ce se afla la dosar.
De regula procurorii sunt ajutati de SRI.
De aceea o lipsa de informare este oarecum exclusa pe de-o parte...
Daca nu au fost ajutati de SRI atunci sigur ca situatia este destul de confuza...deoarece depinde si in ce stadiu procesual s-a dispus perchezitia domiciliara...
Este ceva care poate fi mult mai complicat decat pare...
Astfel, se poate sustine ca fara a cunoaste exact situatia nu ne putem lansa in aprecieri concrete pe ceva general...
Pe de alta parte, cred eu, mai este si chestiunea ca majoritatea nu prea mai apeleaza la avocati si atunci nimanui nu ii pasa daca s-ar incalca legea un pic...
Nu mult... ca atunci devine mai complicata situatia...