avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 490 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Marfa confiscata granita Ungaria
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Marfa confiscata granita Ungaria

Acum cateva zile am fost in italia si am cumparat 4 motoare de barca, initial am vrut sa cumpar 2 dar am gasit 4 bune asa ca le-am cumparat pe toate, problema a fost ca nu am putut sa le transport cu masina persoanala pe toate 4 asa ca am apelat la o firma de transport marfa. Am luat actele de la vanzator, am pus motoarele in masina de transport si am plecat spre casa, masina de marfa trebuia sa mai ia cate ceva din italia si abia a doua zi venea in tara asa ca eu am plecat inainte cu gandul ca ne intalnim in bucuresti sa iau motoarele. Cand am ajuns la bucuresti soferul ma suna si imi zice ca a fost oprit in vama la nadlac de unguri si vor sa confiste marfa pentru ca e furata, prostia mea cea mai mare e ca am luat actele cu mine in loc sa le las soferului asa ca m am pornit la drum spre vama sa rezolv problema. Pana am ajuns acolo marfa fusese confiscata si tot ce am luat de la sofer au fost actele de confiscare in ungureste. Nu aveam prea mare incredere in cei ce mi a vandut motoarele in italia asa ca am zis sa merg acasa sa incep sa sun si vad ce au de zis cei ce mi au vandut motoarele si ce e de facut. Era foarte suspecta treaba si la vama pentru ca politia din ungaria in loc sa incerce sa afle si a cui sunt motoarele si sa traga la raspundere pe cineva pentru furt s au multumit doar sa le confiste si atata tot. Ajung acasa, traduc actele si vad ca toate motoarele erau declarate furate din germania printr un mandat senghen sau ceva de genul.... de aici incep sa devin suspicios si pe autoritatile unguresti nu numai pe cei ce mi le au vandut pentru ca unul din motoare era a unchiului meu ce locuieste in italia de mai bine de 10 ani si care cunparase motorul de nou din intalia din reprezentanta.... si totusi in actele de confiscare cei din ungaria zic ca e furat din germania. Ar putea cei din ungaria sa profite de faptul ca soferul nu avea actele la el si sa minta ca sunt declarate furate si sa le confiste?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 14:23, 12 Decembrie 2015
Pentru a fi furate trebuie sa existe date certe.

Luati legatura cu autoritatile ungare sa vedeti ce spun dupa ce le dati actele.
Adresati si cerere in scris in limba maghiara cu documentele anexate.

O puteti face si prin fax si apoi sa vorbiti la telefon cu ei.
Probabil ca va trebui sa aveti si un traducator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Marfa ungaria bogdana125 bogdana125 Buna ziua, am si eu o intrebare si sper ca ma puteti ajuta cat mai repede.Am o Intreprindere Familiala neplatitoare de TVA si as vrea sa achizitionez legume si ... (vezi toată discuția)
Trafic de persoane in ungaria lise lise Buna seara,Fratele meu este arestat in ungaria pentru trafic de persoane.Ce ar trebui sa fac?El este arestat de 14 zile.Ar trebui sa ii dea drumul si sa ii ... (vezi toată discuția)
Masina mea a fost confiscata, motiv: furata Cosmin052030 Cosmin052030 Buna ziua, In urma cu 2 ani jumate am achizitionat o masina inmatriculata in Romania (de la un proprietar care o avea si el de aprox. 2 ani,din 2010) ... (vezi toată discuția)