avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Achiziţii şi livrări ... Marfa Ungaria
Discuție deschisă în Achiziţii şi livrări intracomunitare

Marfa Ungaria

Buna ziua, am si eu o intrebare si sper ca ma puteti ajuta cat mai repede.Am o Intreprindere Familiala neplatitoare de TVA si as vrea sa achizitionez legume si fructe din Ungaria,dar nu voi depasi pragul de 10.000 de Euro deci nu voi deveni platitor de Tva...As vrea sa stiu daca pt aceasta tranzactie am nevoie de intracomunitara sau nu stiu ce ar putea sa mi se intample la vama.
Precizez ca voi lua facturi ,le voi traduce la un birou de traduceri si le voi inscrie pe firma...Ce ar putea sa mi se intample la vama?
Cel mai recent răspuns: bogdana125 , utilizator 10:21, 11 Februarie 2015
Buna dimineata,
De ce credeti ca ar trebui sa vi se intample ceva ?
Buna dimineata,
Nu cunosc prea bine legile din Romania,si ma gandesc sa nu ma opreasca la vama si sa imi confiste marfa din cauza ca nu am acea intracomunitara la masina sau nu stiu exact ce ar putea sa imi faca.
In legatura cu facturile pe care mi le dau ungurii eu le voi traduce si le voi baga pe firma dar ma gandesc sa nu ma opreasca pentru altceva
Si daca se poate as vrea sa va mai intreb ceva...
Daca cumpar marfa de la un taran care nu imi poate da o factura este ilegal sa trec marfa pe un Bordero Achizitii?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Documente necesare Moruki Moruki Sunt persoană fizică autorizată neplătitoare de TVA. Vreau să achiziţionez marfă din Ungaria (legume, fructe), atât de la producători căt şi de la ... (vezi toată discuția)
Marfa confiscata granita ungaria Adrian_Hogea Adrian_Hogea Acum cateva zile am fost in italia si am cumparat 4 motoare de barca, initial am vrut sa cumpar 2 dar am gasit 4 bune asa ca le-am cumparat pe toate, problema ... (vezi toată discuția)
Intrebare rodicasuta53 rodicasuta53 Firma A din Romania cumpara marfa de la firma B din Ungaria,marfa pe care o vinde la firma C tot din Ungaria,precizez ca marfa nu intra in Romania,intrebarea ... (vezi toată discuția)