avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 682 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Conditii acordare credit prin programul Prima Casa
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Conditii acordare credit prin programul Prima Casa

Salutare, un prieten ar dori sa acceseze un credit ipotecar prin programul Prima casa insa in anul 1995 dupa moartea unuia dintre parinti a fost facut un act de succesiune(la cabinet notarial) prin care este proprietarul a 1/4 dintr-o casa la tara . Intrebarea este daca se mai incadreaza la acest program, sau daca aveti cunostinta despre eventuale propuneri de modificari ale legii in acest sens( clarificare situatiei in cea ce priveste mostenirile).
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: luci4n_d4n , utilizator 11:30, 1 Octombrie 2009
Conditiile pe care persoanele fizice trebuie sa le indeplineasca pentru a beneficia de acest Program sunt urmatoarele:

• Sa nu detina in proprietate o locuinta, individual sau in comun, impreuna cu sotii lor sau cu alte persoane,

• Sa nu aiba in derulare un credit ipotecar,

• Sa dispuna de un avans de 5% din pretul de achizitie a locuintei, daca pretul acesteia este mai mic sau egal cu 60.000 de euro. Primul-ministru a explicat ca poate fi achizitionata o locuinta cu valoare mai mare de 60.000 de euro, insa atunci beneficiarul trebuie sa dispuna de avansul pentru locuinta, plus diferenta dintre pretul de achizitie al locuintei si suma de 60.000 de euro.

• Persoanele care doresc sa intre in acest program se obliga sa nu instraineze locuinta achizitionata in primii 5 ani de la data dobandirii si, de asemenea, se obliga sa constituie in favoarea statului roman, reprezentat de Ministerul Finantelor, o ipoteca de rang I asupra locuintei achizitionate.
Eu nu cred ca i se va accepta inscrierea in program!B-)
Un raspuns asemanator i-am dat si eu, insa avind in vedere ca valoarea bunului mostenit este redusa (sub 1.000 euro)am dorit si un raspuns avizat. Oricum multumesc.
Nu indeplineste conditiile (detine in proprietate o locuinta/parte dintr-o locuinta in comun cu alta/alte persoana/e). Ordonanta nu distinge dupa cum partea asta ar valora 3 lei ori vreo avere, daca-i palat sau cocioabă.

Modificari? Posibil. Cam asa se-ntampla cu toate legile. Le-arunca in piata, afla pe urma de la practicieni cam pe unde scârtâie si dupa aceea apare ...ordonanta de modificare a ordonatei care modifica #-o si altele asemenea
Ultima modificare: Vineri, 24 Iulie 2009
romascanu, moderator
Nu se incadreaza.

Sa acceseze credit de la alta banca ,exista variante mult mai bune.

O seara excelenta,

Rozalia Ghiuleanu
Care este venitul minim admis pentru a putea accesa un credit prin programul prima casa.
Eu am un venit de 1600 RON +bonuri de masa.
As putea sa accesez un asemenea credit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incadrare in programul prima casa yonutz1_22 yonutz1_22 Buna ziua, Suntem o familie de tineri casatoriti interesati de programul prima casa. In 2006 sotia a cumparat o locuinta prin credit potecar, noi nefiind ... (vezi toată discuția)
Prima casa - sunt eligibil daca am o casa in proprietate? mick_the_builder mick_the_builder ce sanse am sa beneficiez de program daca am o casa pe numele meu?este valabil un contract de mana de acum 3 luni prin care renunt la dreptul de proprietate in ... (vezi toată discuția)
Prima casa ili47 ili47 Citesc ca se acorda si in cazul unei mosteniri. Eu nu am casa pe ,sotia are (prin mostenire) Eu si fratele meu mostenim o garsoniera. Sunt pensionar (63 ... (vezi toată discuția)