avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Forumul specialiştilor - index al ... Ambalaje - legea 249/2015
Discuție deschisă în Forumul specialiştilor - index al legilor aplicabile unor cazuri din practica judiciară

Ambalaje - legea 249/2015

Buna ziua,

Am cateva nelamuriri referitore la ambalaje, respectiv legea 249/2015.

Folia de polietilena (stretch) si coltarele de carton care se pun in jurul unui obiect (de ex. dulap) pentru a-l proteja, sunt considerate ambalaje, si mai precis ambalaje primare?
Coltarele de carton sunt ambalaje reutilizabile?

Prin urmare o firma care impacheteaza produsele finite in folie si carton trebuie sa se inscrie la AFM in lista op. economici care gestioneaza ambalaje si sa incheie contract de transfer al responsabilitatilor de reciclare catre un op. economic autorizat de AFM?

Referitor la ambalajele reutilizabile firma trebuie sa puna la punct sistemul depozit cu clientii si/sau centre de colectare pentru recuperarea ambalajului reutilizabil (coltarele de carton - daca intr-adevar acestea sunt ambalaje reutilizabile)? Exista o alternativa referitor la ambalajele reutilizabila care sa nu implice recuperarea de la clienti/organizarea unor centre de colectare?

Opinia mea este ca raspunsul la intrebarile de mai sus este da, dar as vrea si opiniile unor juristi/specialisti in domeniu.

O alta intrebare referitore la autorizatia de mediu: firma cu care se incheie contract de achizitie pentru preluarea deseurilor dintr-o societate (pentru obtinerea autorizatiei de mediu), trebuie sa fie autorizata pentru preluarea acestor deseuri? In ce fel?

Firma respectiva trebuia sa aiba ea insasi autorizatie de mediu pe domeniul colectare deseuri ! si/sau (care varianta?) ! trebuie inscrisa in lista de la Ministerul economiei referitore la firmele care valorifica deseuri (LISTA
operatorilor economici care desfãsoarã operatiuni de valorificare a deseurilor
inscrisi conf.art.15 alin.2 din Legea nr.211/2011 privind regimul deseurilor)?

Firma este inregistrata cu tipul de activitate "Recuperarea materialelor reciclabile sortate".
Multumesc.

Alte discuții în legătură

Contributii datorate fondului de mediu pentru deseuri provenite din ambalaje sdghuf sdghuf Buna seara, in urma cu 2 zile, societatea la care lucrez a fost \'notificata\' de catre Directia Venituri a Agentiei Fondului pentru Mediu cu privire la ... (vezi toată discuția)
Apm afm - deseuri rezultate din ambalarea materiilor prime GmLed GmLed Buna ziua, Ma lovesc de urmatoarea problema analizand legea 249 / 2015 si oug 196 / 2005 Reprezint o fabrica (SRL) producatoare de becuri pe tehnologie ... (vezi toată discuția)
Fond de mediu ambalaje mevaioana mevaioana Buna ziua! Nu stiu cat de bine am postat la categorie, dar mai potrivita nu am gasit. Asa avea nevoie de o mana de ajutor, daca se poate, cu o situatie ... (vezi toată discuția)