avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Contributii datorate fondului de mediu pentru deseuri ...
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Contributii datorate fondului de mediu pentru deseuri provenite din ambalaje

Buna seara,

in urma cu 2 zile, societatea la care lucrez a fost 'notificata' de catre Directia Venituri a Agentiei Fondului pentru Mediu cu privire la contributiile datorate pentru deseuri provenite din ambalajele produselor introduse pe piata.
Precizez ca firma este importator si distribuitor de echipamente navale si industriale, iar ambalajele 'introduse' pe piata odata cu produsele nu se pastreaza la noi, ca intermediar, ci ajung la clientul final.
In aceasta situatie, trebuie incheiat un contract cu o firma autorizata de AFM (exista 6 operatori economici autorizati in acest sens pe site-ul acestei institutii) pentru gestionarea deseurilor provenite din ambalajele produselor introduse pe piata, desi la noi nu se poate produce efectiv reciclarea pentru ca nu ramine nici cutia de carton, nici paletul cu care se transporta echipamentul?
2. Ambalajul, intrucit marfa nu este scoasa din colet si reambalata, se poate considera a fi reutilizabil?
3. Ce se intimpla atunci cind pe avizul de insotire a marfii este trecuta exclusiv de catre furnizor greutatea bruta a coletului, cum calculez greutatea ambalajului?

Va multumesc anticipat pentru raspunsuri!

Alte discuții în legătură

Paleti lemn - ambalaj reutilizabil? ditri ditri Buna ziua! Am nevoie de ajutorul dvs pentru a lamuri situatia sistemului de declarare a deseurilor de ambalaje conform legii 249/2015. Firma la care lucrez ... (vezi toată discuția)
Raportare ambalaje muraruana muraruana Buna ziua. As dori sa va intreb daca noi importam marfa ambalata in paleti de lemn trebuie sa dam paletii mai departe spre valorificare la un operator ... (vezi toată discuția)
Declaratie fond mediu -ambalaje reutilizabile ytrewq ytrewq In Declaraţia privind obligaţiile la Fondul pentru mediu, la capitolul III se declara ambalajele introduse pentru prima data pe piata interna. In cazul ... (vezi toată discuția)