avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Drepturi salariale ale fostilor angajati la o unitate ...
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Drepturi salariale ale fostilor angajati la o unitate care este in faliment

Fiind disponibilizata in 2007 ,in anul 2008 am dat unitatea in judecata pentru drepturi salariale pe care nu le-am primit in perioada cat am fost salariata.Procesul este in curs de desfasurare,iar unitatea a intrat in faliment.As vrea sa stiu daca voi castiga procesul mai exista vreo posibilitate de a-mi recupera drepturile salariale cuvenite?
Am licrat la Petrom Service Bucuresti.Multumesc
In situatia in care ve-ti castiga procesul, in baza hotararii judecatoresti (data la Tribunal) care este executorie de drept in litigiile de munca( adica, chiar daca reclamanta face recurs, puteti pune in executare hotararea); va sugerez a apela la un executor-judecatoresc pentru recuperarea sumelor stabilite de instanta. Binenteles ca va ve-ti recupera drepturile banesti, chiar daca unitatea la care ati lucrat a intrat in faliment; intr-o atare situatie, solutiile exista iar ajutorul nu vi-l poate da decat, asa cum am mai spus, un executor-judecatoresc. Succes.=D>
Nu stiu cae ar fi situatia firmei lichidatea, dar posibilitati de recuperare exista , doar ca eceste lichidari pot dura foare mult, de ordinul anilor, si va veti recupera mai tarziu banii.
In cazul in care veti castiga procesul vi se vor plati si drepturile salariale cu siguranta. Insa nimeni nu poate sa va spuna cat timp va dura pana va veti recupera drepturile!
B-)
Oricum ele se vor acorda actualizate cel putin cu inflatia :)
Drepturile salariale se platesc cu prioritate. Asa ca, in momentul primirii hotararii va prezentati cu ea la lichidator....sa va inscrie in tabloul creditorilor.

Alte discuții în legătură

Recuperare salarii restante de la soc aflata in insolventa! Mateias Loredana Mateias Loredana Buna ziua, Lucrez la o soc aflata in insolventa (pe parcurs sa aprobat planul de reorganizare al soc.)si am restante salariale in jur de 5 luni. As dori sa ... (vezi toată discuția)
Proces litigiu munca Wanna2211 Wanna2211 Buna ziua. Aștept de 2 ani plată concediului de maternitate de la angajatorul ce a intrat în insolvență. Toate procesele s-au terminat,toți ceilalți ... (vezi toată discuția)
Dreptul muncii - refuzul angajatorului de a plati salariile restante vio_violet vio_violet Buna seara, Supun atentiei dvs urmatorul subiect: - Am lucrat la o firma aprox. timp 3 luni - La angajare nu mi s-a luat cartea de munca - In contractul de ... (vezi toată discuția)