avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 608 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Drepturi salariale ale fostilor angajati la o unitate ...
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Drepturi salariale ale fostilor angajati la o unitate care este in faliment

Fiind disponibilizata in 2007 ,in anul 2008 am dat unitatea in judecata pentru drepturi salariale pe care nu le-am primit in perioada cat am fost salariata.Procesul este in curs de desfasurare,iar unitatea a intrat in faliment.As vrea sa stiu daca voi castiga procesul mai exista vreo posibilitate de a-mi recupera drepturile salariale cuvenite?
Am licrat la Petrom Service Bucuresti.Multumesc
Sfatul meu este sa va adresati de urgenta administratorului judiciar/lichidatorului pentru a verifica daca, creanta dvs. privind drepturi salariale neachitate nu a fost deja inregistrata, deoarece, potrivit Legii nr.85/2006 privind procedura insolventeivart.64, creantele salariatilor "vor fi inregistrate de administratorul judiciar conform evidentelor contabile."
Dupa ce primiti sentinta - speram in favoarea dvs.:) - care este definitiva si executorie de drept o legalizati si o inaintati administratorului judiciar/lichidatorului.
Actiunea in litigiul de munca se va suspenda de drept. O sa fiti inscrisa creditor cu drepturi salariale de administrator/lichidator si primiti banii in masura in care exista fonduri in averea societatii insolvente.
Avand in vedere faptul ca societatea a intrat in lichidare judiciara nu are rost sa continuati acea actiune in instanta , mergeti la lichidator sau depuneti o cerere la dosarul instantei la judecatorul sindic si veti primi drepturile dumneavoastra cu prioritate inaintea celorlalti creditori ai societatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare salarii restante de la soc aflata in insolventa! Mateias Loredana Mateias Loredana Buna ziua, Lucrez la o soc aflata in insolventa (pe parcurs sa aprobat planul de reorganizare al soc.)si am restante salariale in jur de 5 luni. As dori sa ... (vezi toată discuția)
Proces litigiu munca Wanna2211 Wanna2211 Buna ziua. Aștept de 2 ani plată concediului de maternitate de la angajatorul ce a intrat în insolvență. Toate procesele s-au terminat,toți ceilalți ... (vezi toată discuția)
Dreptul muncii - refuzul angajatorului de a plati salariile restante vio_violet vio_violet Buna seara, Supun atentiei dvs urmatorul subiect: - Am lucrat la o firma aprox. timp 3 luni - La angajare nu mi s-a luat cartea de munca - In contractul de ... (vezi toată discuția)