avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 274 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... recuperare salarii restante de la soc aflata in ...
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

recuperare salarii restante de la soc aflata in insolventa!

Buna ziua,
Lucrez la o soc aflata in insolventa (pe parcurs sa aprobat planul de reorganizare al soc.)si am restante salariale in jur de 5 luni. As dori sa stiu daca imi pot recupera banii,si in caz de faliment noi ca si angajati avem prioritate ?:(
Cel mai recent răspuns: Adrian Stoica , Practician in insolventa 07:02, 3 Martie 2010
L53/2003 ART. 48
(1) Toate drepturile băneşti cuvenite salariaţilor se plătesc înaintea oricăror obligaţii băneşti ale unităţii.
(2) În caz de faliment sau lichidare judiciară, salariaţii au calitatea de creditori privilegiaţi, iar drepturile lor băneşti constituie creanţe privilegiate, urmând sa fie plătite integral, înainte de a-şi revendica cota-parte ceilalţi creditori.
scuze este art din CCMUN
Trebuie sa luati legatura cu lichidatorul judiciar si sa va inscrieti la masa credala. Lichidatorul il gasiti in dosarul de insolventa.
nu sunt de acord cu punctul de vedere al colegei mele....
salariatii nu formuleaza cereri de inscriere la masa credala,
salariatii sunt inscrisi de drept
Multumesc!

Alte discuții în legătură

Salariatii dau societatea care se afla in insolventa in judecata cezara costina cezara costina Societatea noastra este in insolventa din septembrie 2008. Din luna decembrie 2008 societatea nu a avut posibilitatea sa mai plateasca salariatii. Cativa ... (vezi toată discuția)
Plata drepturi salariale restante roxi1379 roxi1379 Revin cu inca o intrebare, daca mi se desface contractul de munca prin restructurarea locului de munca, imi voi mai recupera drepturile salariale restante. ... (vezi toată discuția)
Recuperare drepturi salariale firma insolventa iuliana Dragoi iuliana Dragoi Buna ziua, Firma la care am lucrat a intrat in insolventa, a doua zi dupa declararea oficiala a insolventei si-a mutat o mare parte din salariati pe alta ... (vezi toată discuția)