avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 713 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Membrii asociatie
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Membrii asociatie

Membrul asociatiei care si-a platit cotizatia anuala in luna februarie sa spunem, dar a plecat mai apoi din asociatie in luna mai, fara a depune cererea in dublu ex (doar verbal) ramane in continuare membru pana la anul cand determini ca intradevar nu mai e membru fiindca nu a venit sa-si plateasca cotizatia ?
Exista vreo alta procedura din care sa rezulte ca nu mai sunt in luna iunie x membrii ci x -1 membrii ? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: grunwald , utilizator 13:27, 15 Decembrie 2015
Daca sunteti convinsi ca respectivul si-a exprimat clar vointa, chiar si verbal de a nu mai si membru al asociatiei, de la data respectiva inceteaza calitatea de membru. Altfel astepatati pana anul urmator cand comitetul director va actualiza lista de membrii ce urmeaza a fi convocati la adunarea generala de aprobare a bilantului. Lista cu cei care urmeaza a fi exclusi pentru nerespectarea statutului e propusa de comitetul director si aprobata de adunarea generala.
Calitatea de membru inceteaza fix din ziua in care membrul respectiv s-a retras din organizatie. Achitarea cotizatiei anuale nu implica mentinerea acelui membru in cadrul asociatiei. Presupun c-aveti un statut, iar unele chestii ce nu se regasesc acolo pot fi prinse intr-un regulament de ordine interioara, respectand OG 26 / 2000. Asta cu recesamantul la membri n-am inteles-o deloc, va numarati membrii lunar?:)
Nu ii numaram lunar, doar ca la sedinta de sfarsit de an nu am fost 50%+1, ca sa putem vota, fiindca aceia ce au plecat verbal, i-am considerat ca membrii in continuare in asociatie si astfel sedinta nu a fost statutara. Sigur ca la a doua sedinta chiar daca nu suntem 50%+1, votam doar dintre cei prezenti.
Membrii care se retrag din asociatie VERBAL... Hmmm... mai bine le faceti forme de excludere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Functionare ong darabadorin darabadorin Daca in statutul ong-ului este prevazut expres ca numai presedintele convoaca Consiliul director, mai exista si situatii exceptionale de convocare (vezi toată discuția)
Calitatea de membru activ (cu drept de vot in aga) intr-o asociatie mariusorban mariusorban Ce ii confera dreptul de a participa si vota la sedintele AGA (in afara de plata cotizatiei si a indatoririlor din statut) unui membru care nu este fondator ... (vezi toată discuția)
Schimbare membru fondator / presedinte puuv puuv Buna ziua, La infiintare am facut urmatoarele: acord de asociere intre cei 3 membri fondatori depus fiecare in banca aportul initial gasit un ... (vezi toată discuția)