Buna ziua, daca proprietarul unui apartament vrea sa il doneze dar nu dispune de certificatele de deces ale parintilor nu se poate incheia donatia?Asa mi-a zis un notar dar mi se pare greu de crezut asa ceva, se poate verifica in baza de date a orasului respectiv.Va multumesc anticipat pentru orice lamurire.
Va multumesc mult pentru raspuns.Daca ma mai puteti ajuta cu ceva, raman recunoscator.E o situatia foarte complicata, femeie respectiva vrea sa imi lase mie apartamentul pentru ca tine la mine, eu am ajutat-o mult etc.Ca o bunica pentru mine.Dar nu am bani pentru contract de vanzare-cumparare asa ca vrem sa facem donatia.Problema e ca sotul dansei are multi frati si nepoti care vor ei acest imobil si dupa moartea doamnei, cand ramane doar sotul in apartament vor sa il convinga sa revoce donatia pe motiv ca nu am grija de el.Mi-au spus-o in fata iar sotul e destul de influentabil si ma tem ca va ceva.Daca donatia cu uzufruct viager, sau cum se spune exact, implica sa am grija si de dansul si el cere revocarea, poate castiga?
Uzufructul inseamna posesia si folosinta. Dvs nu il veti intretine. Dacs il intretineati trebuia sa faceti contract de intretinere. Insa daca doamna decedeaza prima sotul poate cere reductiunea donatiei pt cota de rezerva succesorala ce i se incalca.
Deci oricum ar face donatia sotul supravietuitor isi poate cere partea?Si partea acestuia ar fi de un sfert?Multumesc pentru sfaturile utile de pana acum
Nu exista nici o varianta sa nu mai poata face nimic dupa?Sa semneze ceva acum ca nu are pretentii la partea sa.El asa spune dar cum am precizat, e usor de influentat de anumite neamuri.Ma gandesc ca daca ar exista o varianta acum nu ar mai putea sa il corupa nimeni dupa aceea.
Donatia e sigura?
anonimiu
Buna ziua! Sunt casatorit de 2 ani.Am o casa cumparata inainte de casatorie pe numele meu si un apartament tot pe numele meu cumparat in timpul casatoriei bun ... (vezi toată discuția)