avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 720 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Copil nascut in Anglia, venirea in Romania
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Copil nascut in Anglia, venirea in Romania

Buna ziua :D .
Am nascut de curand in Anglia , si as vrea sa stiu ce acte mi-ar trebui sa duc copilul in vizita in Romania vro luna sau 2 maxim ...
Tin sa va spun ca copilul e doar pe numele meu deoarece inca nu sunt maritata cu partenerul de viata ... Va multumesc pentru ajutor :)
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 16:48, 14 Decembrie 2015
Ca sa veniti in tara aveti nevoie de un titlu de calatorie pentru copilas. Acesta il veti obtine de la ambasada.Odata ajunsa acasa va trebui sa solicitati transcrierea certificatului de nastere a copilului. Aveti grija ca certificatul de nastere din UK sa fie in original si mai ales sa fie apostilat. Nu veniti in tara cu copilul fara a avea apostila pe certificat intrucat nu veti mai putea iesi cu minorul din tara pana ce nu obtineti certificat de nastere romanesc pentru acesta. Certificatul romanesc il veti solicita fie de la ambasada fie de la primaria dvs. de domiciliu din Romania. Sa va traiasca!:flowersblue:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pasaport shailaflorina shailaflorina buna seara..ma numesc Florina si locuiesc de 4 ani in Spania. Cand am venit aici, am venit doar cu buletinul, si eu, si perechea mea. In curand voi naste aici ... (vezi toată discuția)
Inregistrare si calatorie cu minor parinti necasatoriti Raluca_isa Raluca_isa Buna seara, Eu si partenerul meu (cetatean strain, non-UE) locuim in UK, nu suntem casatoriti si tocmai am avut primul copil. Ne-am pus de acord sa trecem ... (vezi toată discuția)
Certificat de nastere pentru copil nascut in anglia iulia_pro iulia_pro Buna ziua, Din cate am citit pe forum, am inteles ca unul din documentele necesare pentru obtinerea certificatului de nastere, este, o adeverinta de ... (vezi toată discuția)