avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 214 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cadrul legal control alcoolemie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cadrul legal control alcoolemie

Exista vreun cadru legal care sa stipuleze exact cum poate un angajator sa verifice nivelul de alcoolemie al unui angajat in timpul programului ?
Daca, in urma controlului cu alcooltestul (omologat) angajatul doreste sa conteste rezultatele si isi exprima pe loc aceasta dorinta, ce optiuni legale are ?
Multumesc.
Ultima modificare: Luni, 14 Decembrie 2015
roberto27, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:28, 16 Decembrie 2015
Angajatorul, in cadrul responsabilitatii sale pe care o are pentru protejarea securitatii si sanatatii salariatilor, poate lua toate masurile pe care le considera necesare pentru a interzice prezenta la locul de munca a angajatilor sub influenta alcoolului si a substantelor stupefiante.

Astfel, angajatoruleste indreptatit sa stabilesca prin regulamentului intern efectuarea unor teste de alcoolemie in vederea asigurarii securitatii si sanatatii lucratorilor in toate aspectele legate de munca. Se poate ajunge până la testarea alcoolemiei muncitorilor de către angajatori la semnarea condicii sau la diverse ore din timpul programului.
Multumesc.
Se poate un raspuns si pentru a doua intrebare ? Mentionez ca in Regulamentul intern este prevazut : "Angajatul poate fi dus la spital pentru un set de analize", dar mie mi s-a refuzat acest lucru cu motivatia ca angajatorul nu are drept legal sa solicite probe de sange.
Ultima modificare: Luni, 14 Decembrie 2015
roberto27, utilizator
"Poate fi dus .." nu inseamna si obligatoriu.
Pai si cum se impaca formularea din Regulament "poate fi dus" cu raspunsul practic "Nu se poate". Pai ori se poate, ori nu se poate. Ca doar nu ne jucam alba-neagra cu regulile.
Pentru "nu se poate" trebuia sa existe si un motiv plauzibil.

Alte discuții în legătură

Stare de ebrietate buna ziua. angajatorul are dreptul sa pună ... veronicam veronicam Stare de ebrietate Buna ziua. Angajatorul are dreptul sa pună fiola angajatului dacă îl suspectează ca a consumat alcool? Dacă da, va rog și temeiul ... (vezi toată discuția)
alcooltest NarcisaDaiana NarcisaDaiana Daca am fost testat cu aparatul firmei Petrofac,nu trebuia sa ma duca la recoltare de probe biologice?? (vezi toată discuția)
Desfacerea contractului de munca pentru alcool anamarianicol anamarianicol buna seara, as dori sa stiu procedura pentru controlul alcolemiei angajatilor la servici si ce proces verbal trebuie facut pentru acest fapt. va multumesc ... (vezi toată discuția)