avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 248 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Stare de ebrietate Buna ziua. Angajatorul are dreptul ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Stare de ebrietate Buna ziua. Angajatorul are dreptul sa pună ...

Stare de ebrietate

Buna ziua. Angajatorul are dreptul sa pună fiola angajatului dacă îl suspectează ca a consumat alcool?
Dacă da, va rog și temeiul legal.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:34, 14 Aprilie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Angajatorul, in cadrul responsabilitatii sale pe care o are pentru protejarea securitatii si sanatatii salariatilor, poate lua toate masurile pe care le considera necesare pentru a interzice prezenta la locul de munca a angajatilor sub influenta alcoolului si a substantelor stupefiante.

Astfel, angajatorul este indreptatit sa stabilesca prin regulamentului intern efectuarea unor teste de alcoolemie in vederea asigurarii securitatii si sanatatii lucratorilor in toate aspectele legate de munca. Se poate ajunge până la testarea alcoolemiei muncitorilor de către angajatori la semnarea condicii sau la diverse ore din timpul programului

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cadrul legal control alcoolemie roberto27 roberto27 Exista vreun cadru legal care sa stipuleze exact cum poate un angajator sa verifice nivelul de alcoolemie al unui angajat in timpul programului ? Daca, in ... (vezi toată discuția)
Testarea alcoolemiei de catre angajator - legala sau nu? florinm. florinm. Bun gasit tuturor! As dori, daca se poate, niste lamuriri in urmatoarea problema : Un angajat dintr-o institutie publica este alcoolic cronic si de mai multa ... (vezi toată discuția)
Desfacerea contractului de munca pentru alcool anamarianicol anamarianicol buna seara, as dori sa stiu procedura pentru controlul alcolemiei angajatilor la servici si ce proces verbal trebuie facut pentru acest fapt. va multumesc ... (vezi toată discuția)