avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 214 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Desfacerea contractului de munca pentru alcool
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Desfacerea contractului de munca pentru alcool

buna seara,
as dori sa stiu procedura pentru controlul alcolemiei angajatilor la servici si ce proces verbal trebuie facut pentru acest fapt.
va multumesc


[Mesaj editat - Vă rog să nu mai scrieţi exclusiv cu majuscule, nu este regulamentar]
Ultima modificare: Luni, 1 Iulie 2013
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:39, 1 Iulie 2013
Legea , nr. 319 din 14 iulie 2006, a securitatii si a sanatatii in munca, nu mai interzice explicit consumul de alcool la locul de munca, lasand fiecare angajator sa hotaratasca ce este mai bine pentru afacerea sa. Angajatorul are obligatia de a asigura securitatea si sanatatea lucratorilor în toate aspectele legate de munca.

In astfel de situatii, angajatorii, potrivit legii, trebuie să aibă regulamente interne în care pot fi prevăzute reguli şi sancţiuni dure pentru salariaţii indisciplinaţi. Se poate ajunge până la testarea alcoolemiei muncitorilor de către angajatori la semnarea condicii sau la diverse ore din timpul programului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testarea alcoolemiei de catre angajator - legala sau nu? florinm. florinm. Bun gasit tuturor! As dori, daca se poate, niste lamuriri in urmatoarea problema : Un angajat dintr-o institutie publica este alcoolic cronic si de mai multa ... (vezi toată discuția)
Stare de ebrietate buna ziua. angajatorul are dreptul sa pună ... veronicam veronicam Stare de ebrietate Buna ziua. Angajatorul are dreptul sa pună fiola angajatului dacă îl suspectează ca a consumat alcool? Dacă da, va rog și temeiul ... (vezi toată discuția)
Cadrul legal control alcoolemie roberto27 roberto27 Exista vreun cadru legal care sa stipuleze exact cum poate un angajator sa verifice nivelul de alcoolemie al unui angajat in timpul programului ? Daca, in ... (vezi toată discuția)