avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 189 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Cum se inregistreaza corect?
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Cum se inregistreaza corect?

Buna! Am vazut ca s-ar mai fi discutat ceva despre asta, dar nu m-am lamurit. Cum intocmesc un nir , de ex., a unei cutii de 5kg biscuiti pret de achizitie 20 lei/cutie? Se trec pe nir 5kg x 10 lei/kg sau e corect si 1cutiex50 lei/cutie?
Cel mai recent răspuns: Contabiljunior , utilizator 16:52, 18 Decembrie 2015
Dacă în interiorul cutiei sunt ambalați în pachete de câte 1 kg, poate v-ar fi mai ușor să îi recepționați așa.
Oricum, depinde de modul în care dați biscuiții în consum. Cu cutia sau cu kilogramul.
Daca vindeti la kg, tb sa intocmiti nir-ul pe kg. Daca vindeti cutia, il introduceti in gestiune 1 cutie cu costul aferent.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Marfa second soricanicoleta soricanicoleta cum trebuie receptionata marfa second daca este luata pe factura la kilogram si in magazin o vinde la bucata ? trebuie facut un proces de transformare ? daca ... (vezi toată discuția)
Contabilitate la magazin second-hand tudormarin tudormarin cum se intocmeste nir-ul daca marfa este la kg. cum se procedeaza cand scad pretul mentionez ca nu sunt ptatitor de tva (vezi toată discuția)
Aplicare cod de bare pe produse OANA GORAN OANA GORAN stimati colegi, am urmatoarea nelamurire, daca eu comercializez produse alimentare cu cod de bare si vand la kg, produsul fiind disponibil in magazine la ... (vezi toată discuția)