avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2040 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţii politice şi legislaţie ... IMI VINE SA URLU CA...
Discuție deschisă în Discuţii politice şi legislaţie electorală

IMI VINE SA URLU CA...

Ma enerveaza in tara asta mizeria in care politicieni corupti si incompetenti au ajuns sa conduca institutii ale statului fara a avea macar habar de reguli elementare de menegement si care pina la o virsta inaintata nu au condus nici macar o bicicleta...,dar de la semnarea unei adeziuni la partid,au devenit foarte competenti.
Ma exaspereaza ca in 20 ani si-au facut un nume din spaga incasata,ca suntem o tara cu coruptie fara corupti,dar cu spectacol de circ la DNA,cu o justitie fara scrupule,dar cu politicieni cu un simt tactil al dracu de dezviltat.
Imi vine sa urlu cind platesc impozite ca boul,dobinzi la banci private,etc. pentru a primi in schimb,ce , o aspirina pe care o platesc tot din bani mei.
Ma uit cu greata la emisiunile TV,unde politicieni ,care miros a incompetenta profesionala, dar nu numai,ne dau lectii despre cum gestioneaza si administreaza ei banul public si ne explica cum vom trai mai bine daca mai primesc un vot pentru un nou mandat.
Am crezut ca odata cu prezenta liberala pe scena politica vom scapa de comunisti,dar mam inselat.A fost doar o iluzie care a trecut aproape neobservata,lasind in urma un stat mai sarac,oameni mai saraci si cu politicieni mai puternici material si mai corupti.
De aceia si din multe alte motive ,imi vine sa urlu ca ...
Acum in acest moment, sunt suparat pe intreaga clasa politica,pe televiziuni care ne intoxica cu stiri despre si cu politicieni burtosi si urit mirositori,suparat pe mine ca nu am aderat la un partid,poate o duceam mai bine si nu aveam grija zilei de maine,plec la mare si ma arunc in valurii...:)
Cel mai recent răspuns: handsu , utilizator 12:16, 4 Septembrie 2009
Se infiinteaza macar un ONG?
Desi nici societatea civila nu are mai mare forta decat urletele razlete...
Care in schimb nu se prea aud ... din varii motive .
Urlatul ar putea infricosa animalele salbatice dar nu avem de a face cu animale salbatice ci avem de a face cu parveniti – pe acestia nu ii sperie ureletele. Pot fi speriati de amenintarea directa ca ar putea ramane fara averile acumulate nu tocmai cinstit (in cazul celor mai multi, dar fara a generaliaza, totusi). Dar cine detine “fortza coercitiva”? Alt grup de parveniti…

Ne invartim in jurul cozii… Ar trebui sa devenim campioni la viteza: sa alergam in jurul pomului si sa ne dam singuri picioare in fund – poate, atunci, ne vine vreo idee!

Dar intrebarile raman: Cu cine ii inlocuim pe cei care conduc acum? Cine se va uni pentru a produce schimbarea? Cu cine vor lucra cei care doresc schimbarea?

Momentul potrivit pt o schimbare radicala a fost prin 1991 – 1994 – dar ar fi fost necesare schimbari radicale (un fel de “taiat in carne vie fara anestezie). Azi e cam tarziu pt o asemenea operatie pe cord deschis – deoarece populatia nu mai are economii, nu mai are nici repere clare… si tanjeste dupa comoditatea anilor de comunism, cand “toti eram egali” si “toti aveam tot ce ne trebuie” – ba mai puteam face si economii…:O
Solutia deci , ar fi sa toleram pana la nesfarsit? Nu rezolvam nimic , decat batem din gura ? Sa incercam sa facem lumina in mintea majoritatii sa se uite unde pune stampila la urmatoarele votari ? Pentru ca pana-n prezent au fost mai putin alegeri,decat votari . Dar intrebarea persista : cine si cum va ajunge pana acolo sa figureze pe listele de alegeri ? Si chiar daca ajunge ales cine poate garanta ca nu se va mai schimba ? Ar trebui initiata o miscare de demascare a abuzurilor de toate felurile , care sa insiste pana la solutionarea definitiva a problemelor? :help:
Mda… Nu trebuie sa toleram la nesfarsit – de fapt, totul are un sfarsit, dar daca ii mai lasam sa se desfasoare o sfarsim noi – sau emigram!

Nu avem certitudini! Nimeni nu ne poate garanta ca ajuns in fruntea tzarii, de exemplu, ar lucra in interesul poporenilor. Ideea centrala pe care se bazeaza cam toate guvernarile din lume (in special cele “democratice) este: “fura, dar fa sa traiasca bine si ceilalti – atunci nu se vor mai preocupa sa te urmareasca ce faci, pt ca au ce le trebuie”. Pretutindeni se fura din banii statului – nu vom fi noi mai catolici decat papa! Totul este sa existe putina decenta, nu sa arunce oamenii in somaj – prin masurile lor de “redresare” economica – si sa le spuna: “stati linistiti, asa va va fi mai bine – tatal stat va avea grija de voi”.

Vom intra in blocaj financiar daca astia o mai tin asa: marit salarii, pensii, indemnizatii etc s.a.m.d. pt ca nu mai are cine sa sustina toti acesti someri – creati artificial, practic – acesti pensionari, femeile in concedii de maternitate sau in c.i.c, oamenii fara venituri, spitalele, strazile, functionarii publici etc s.a.m.d. Cat vor mai imprumuta?! Pana trec alegerile, apoi… colaps! Sper sa scapam si de data aceasta.
La nivelul statului presiunile bugetare sunt fantastic de mari, deja. Deficitul bugetar e in crestere, nu mai reusesc sa gaseasca surse de finantare si vor fi transferate catre protectia sociala tot mai multe fonduri destinate investitiilor publice. E nasol – dar cum scriam: poate scapam si de data aceasta.

Poate e numai senzatia mea, dar parca guvernantii de azi fura fara rusine! Cred ca habar nu au cum se conduce un stat! La un moment dat i-am vazut la o emisiune de stiri, pe toti membrii guvernului, in jurul unei mese… Lubenitze! Au niste fetze de tampi! Nu pt ca ar fi urati – fizic vorbind – ci pt ca par a privi in gol, ca si cum n-ar sti unde se afla… Habar nu au de “mecanismele” sistemelor politic, social etc. Sunt… jalnici! Dar n-am idei pt a gasi metoda de a-i zburataci! Si-apoi, unde gasesc oameni cu un caracter puternic – si care sa nu aiba nimic de pierdut – pt a putea face fatza presiunilor celor care vor sa roada ciolanul mai departe? Pt ca – ne place sau nu, credem sau nu – dincolo de fetzele acestor “politicieni” sunt alte masti, mai grotesti.
Cei ajunsi “la putere” – chiar dornici de dreptate – realizeaza imediat ca nu au cum sa faca fatza… Un caracter integru ar “abdica” imediat, dar acela care toata viata a fost sarac isi spune ca, daca tot e acolo, sa faca si el un “gros” – apoi… Si din aceasta cauza nu vom reusi mare lucru; pana nu se imbuiba toate capusele… pane ce toti aceia fara respect de sine nu isi satisfac placerea “puterii” asupra unor destine…

Cum sa le explici ca nu e bine sa voteze tot cu asta care e acum cand iti trantesc in fatza, siguri de ei: “Lasa, stiu eu ca vor sa il aranjeze, ca nu e adevarat, el e om bun…” ? :stunned:
Nu-i convingem pe aceia care isi incep propozitiile cu “”Eu…” sau cu “Stiu eu…” Si 90% din populatia lumii incepe astfel…

Alte discuții în legătură

Lehamite si riposta ! o discutie ce va fi la moda curand! nucu$ nucu$ [i][b]Aceasta scrisoare circula deja in diaspora.[/b][/i] Dragi romani, de azi refuz sa mai platesc impozite, refuz sa mai am carte de munca in acest stat ... (vezi toată discuția)
Refuz! -l-ati citit?? ContSters103249 ContSters103249 De azi refuz sa mai plătesc impozite, refuz sa mai am carte de munca in acest stat guvernat de oameni incapabili, corupti ,ne-educati, care nu au in vedere ... (vezi toată discuția)
Linsaj mediatic?! Tulcea Detectiv particular Tulcea Detectiv particular Asist,ca multi alti de fapt,la un linsaj mediatic inpotriva acestei ministrese,Monica Iacob Ritzi... Sunt consternat de lipsa de reactie a organelor abilitate ... (vezi toată discuția)