avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 460 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Doresc custodia totala al copilului meu!
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Doresc custodia totala al copilului meu!

Buna ziua , sunt o mamica de 28 de ani fetita mea are 7 ani ... tatal biologic al fetitei mele nu a vrut sa o recunoasca, asa fata mea a avut numele meu de familie pana in anul 2013 , cand am cunoscut un barbat care din prima zi mi-a propus sa ii ofere numele lui de familie fetitei, nu a fost o adoptie a fost mai degraba o recunoastere ...concret fetita mea poarta numele lui de familie...intre timp am aflat ca e casatorit cu o alta femeie. Aceasta relatie nu are viitor iar fiica mea nu are de ce sa sufere din aceasta greseala a mea. Doresc custodia totala a fetitei mele nu doresc sa beneficiez de nici un ban de la el, imi doresc libertatea inapoi. El nu are pretentii asupra copilului. Ce acte imi trebuie pentru custodia totala ce demersuri judiciare trebuie pacurse?
va rog daca puteti sa ma ajutati?
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 17:56, 16 Decembrie 2015
Contestați în instanta recunoașterea paternității și în urma procesului veți rămâne singurul parinte asa veți exercita singura autoritatea parinteasca.
Ultima modificare: Marți, 15 Decembrie 2015
gi-jane2, moderator
Problema este ca o sa va coste 2700 lei libertatea.
Dacă nu aveți banii nu se va judeca...
Dacă nu aveți bani, veți face cerere de ajutor public judiciar, cererea se depune la aceeași instanta, iar cheltuielile de judecată le puteți recupera măcar în parte de la parat.
Dacă nu aveți niciun venit scăpați de plata.
Dacă aveți salariu, cel mult se va eșalona.

Se mai ridica o întrebare.
Oare el ca a recunoscut copilul cu acordul mamei va fi obligat la plata cheltuielilor de judecata sau va rămâne mama cu banii dați. ..?
Corect ar fi ca mama sa rămână în pierdere ca libertatea este scumpa...

Nu orice bărbat recunoștea un copil care nu este al lui...
E un gest totuși. ..
Eu stiam ca e 3600. Depinde de situatie, e drept.
Parerea mea e sa nu mai amestecati copiii in viata amoroasa a parintilor, ca n-au nicio vina, sarmanii si nu merita sa sufere de abandon de cate ori ne paraseste pe noi, adultii, cate un partener. In plus, legal, astfel de actiuni au prostul obicei de a dovedi, in caz ca se trezeste vreun tata adevarat din morti, ca copilul depinde de viata dv. amoroasa si aceasta nu v-ar ajuta deloc, vreodata...

Intrebati copilul ce parere are despre asta ca, la 7 ani, poate are deja o alta parere si vrea sa pastreze numele. Sau... altceva, nu stiu.
Mergeti si la o consiliere psihologica cu copilul, macar la scoala sau la directia de protectie a copilului, oriunde.

Alte discuții în legătură

Test de paternitate monis monis Acum 18 ani m-am trezit \"fericitul\" tatic al unei fetite. Testul facut atunci la Mina Minovici dintr-o simpla proba de sange si amprente digitale, a iesit , ... (vezi toată discuția)
Test paternitate, pensie alimentara si incredintare b_anyela b_anyela Buna ziua, Sunt mama unei fetite de 4 luni, nu mai sunt cu tatal fetitei de cand eram gravida in luna a 5 a, nu l-a mai interesat de noi de atunci, nu a dorit ... (vezi toată discuția)
Test adn cerut de tata adinanicoleta adinanicoleta Buna ziua, Posibilul tata poate cere efectuarea unui test ADN? Daca da in ce conditii? Multumesc! (vezi toată discuția)