Buna ziua,
Vi se pare legala urmatoarea formulare din Regulamentul Intern al unei societati :"Este interzis consumul de alcool inainte si in timpul programului de lucru " ?
Abordarea mea nu este corecta sau formularea angajatorului ? Inteleg ca daca cineva ma vede consumand alcool (sa zicem o bere) cu doua ore inainte de a merge la servici pot fi dat afara, fara sa mai conteze daca la momentul ajungerii la servici mai sunt sau nu sub influenta bauturilor alcoolice. Efectiv, nu e interzis sa fii sub influenta bauturilor alcoolice la servici, niciunde in Regulament nespecificandu-se asta, ci doar sa nu consumi alcool in timpul liber. Interesant, nu ?
V-am explicat ce inseamna, in opinia mea, sintagma "inainte" .
Ideea nu este sa va interzica consumul de alcool in timpul liber, ci doar sa va atraga atentia.
De exemplu, daca dvs consumati alcool la ora 12.00 si la ora 15.00 intrati la munca,ce faceti in aceasta situatie, banuiesc ca alcoolul nu se evapora in 3 ore de la consum ?
Multumindu-va pentru raspunsuri, ma vad nevoit sa va contrazic. Daca se consuma o bere cu 3 ore inainte de a intra la servici (ceea ce ironic vorbind e interzis de Regulament) va garantez ca la ora 15.00 alcoolemia va fi de 0.00 %. Dar asta nu conteaza in viziunea angajatorului, deoarece eu voi fi dat afara fiindca am consumat alcool in timpul liber, inainte de a veni la servici, chiar daca alcoolemia este 0.00 % deoarece asa prevede regulamentul !