avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1798 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Prevedere din Regulamentul Intern
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Prevedere din Regulamentul Intern

Buna ziua,
Vi se pare legala urmatoarea formulare din Regulamentul Intern al unei societati :"Este interzis consumul de alcool inainte si in timpul programului de lucru " ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:14, 29 August 2016
Abordarea mea nu este corecta sau formularea angajatorului ? Inteleg ca daca cineva ma vede consumand alcool (sa zicem o bere) cu doua ore inainte de a merge la servici pot fi dat afara, fara sa mai conteze daca la momentul ajungerii la servici mai sunt sau nu sub influenta bauturilor alcoolice. Efectiv, nu e interzis sa fii sub influenta bauturilor alcoolice la servici, niciunde in Regulament nespecificandu-se asta, ci doar sa nu consumi alcool in timpul liber. Interesant, nu ?
V-am explicat ce inseamna, in opinia mea, sintagma "inainte" .

Ideea nu este sa va interzica consumul de alcool in timpul liber, ci doar sa va atraga atentia.

De exemplu, daca dvs consumati alcool la ora 12.00 si la ora 15.00 intrati la munca,ce faceti in aceasta situatie, banuiesc ca alcoolul nu se evapora in 3 ore de la consum ?
Multumindu-va pentru raspunsuri, ma vad nevoit sa va contrazic. Daca se consuma o bere cu 3 ore inainte de a intra la servici (ceea ce ironic vorbind e interzis de Regulament) va garantez ca la ora 15.00 alcoolemia va fi de 0.00 %. Dar asta nu conteaza in viziunea angajatorului, deoarece eu voi fi dat afara fiindca am consumat alcool in timpul liber, inainte de a veni la servici, chiar daca alcoolemia este 0.00 % deoarece asa prevede regulamentul !
Ultima modificare: Joi, 17 Decembrie 2015
roberto27, utilizator
Eu nu am vorbit de bere , iar unul din sefii Politiei Rutiere va contrazice cu privire la eliminarea berii din organism.

Pai berea nu intra la categoria alcool ?

Alte discuții în legătură

Cercetare disciplinara si concediere unemployed unemployed Buna ziua. Am si eu nevoie de niste indrumari daca se poate. Lucrez la o firma si urmeaza sa fiu concediat pe motiv ca nu am respectat regulamentul intern. In ... (vezi toată discuția)
Consum de alcool la serviciu marian.b marian.b In urma unei verificari cu fiola alcooltest, efectuate in cadrul unitatii, aceasta a reactionat pozitiv si s-a inverzit in proportie de 40%. Daca fiola este ... (vezi toată discuția)
Posibile erori la cercetarea disciplinara HRcons HRcons Buna ziua, Firma la care lucrez este actionata in judecata de un angajat pentru anularea deciziei de concediere. Mai exact angajatul a fost testat pozitiv cu ... (vezi toată discuția)