avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 715 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Casatorie in Irlanda, divort in Romania
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Casatorie in Irlanda, divort in Romania

M-am casatorit(parteneriat civil,fara cununie religioasa) cu un irlandez acum 2 ani,in Irlanda(eu nu am cetatenie irlandeza).Aici este nevoie de 2 ani de separare si inca unul pana la inceierea divortului.In situatia de fata este un timp fantastic de lung de asteptare.As putea divorta in romania?cat ar dura si ce ar trebui sa fac?Nu avem copii,nu am nici un fel de pretentie la nimic,vreau doar un divort rapid cu care el v-a fi de acord.Multumesc
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 23:32, 19 Decembrie 2015
Pentru a rezolva cu bine divortul in Romania va trebuie o colaborare deplina din partea sotului irlandez.Banuiesc ca el nu vorbeste limba romana.Va trebui un act incheiat in limba engleza.
Totul trebuie aranjat inainte de a deschide procesul ca sa nu aveti probleme ca si cum ati avea legate tinichele de coada si sa nu vreti ca sa faceti zgomot...
Este indicat sa aiba avocat ca sa il reprezinte daca vreti sa divortati fara sa fie necesara prezenta lui la proces daca vreti sa divortati repede si prin acordul sotilor.

Transcrierea certificatului este primul pas inainte de a se deschide divortul.

Va puteti verifica si mesageria privata ca v-am mai scris ceva acolo cu titlu de confidential.
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Decembrie 2015
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum divortez fiind casatorit in irlanda? Ninia Ninia Sunt cetatean roman , m am casatorit cu o cetateana irlandeza in Irlanda. Locuim in Emiratele Arabe cu cei 2 copii. Cum pot obtine divortul? Pot divorta in ... (vezi toată discuția)
Carte identitate permis pasaport cristianjuvete cristianjuvete Buna ziua, Am efectuat o casatorie in strainatate intre cetatean sud african si cetateanca romanca. Certificatul de casatorie (unnabriged) a fost emis de ... (vezi toată discuția)
Divort DRAGOS PRELIPCEAN DRAGOS PRELIPCEAN pot desface intr-o instanta romaneasca o casatorie incheiata in strainatate intre un cetatean roman si unul strain? (vezi toată discuția)