avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 213 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... adeverinta de venit pentru somaj de la o firma radiata?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

adeverinta de venit pentru somaj de la o firma radiata?

Doua firme au fuzionat prin absorbtie la sfarsitul anului 2008, firma absorbita a fost radiata iar cea absorbanta a prelluat toti angajatii.
Acum, cand se elibereaza adeverinta de venit pentru indemnizatia de somaj, cei de somaj spun ca trebuie sa fie doua adeverinte, una pe firma radiata si una pe firma care a absorbit, de la data absorbirii.
Dar pentru firma radiata nu se mai pot emite acte, nu mai are stampila. Noi cand am preluat angajatii i-am preluat cu tot cu vechimea lor. Deci noi le emitem adev.cu 12 luni lucrate in ultimele 24, chiar daca a parte din perioada erau la angajatorul anterior.
Cum e totusi corect, avand in vedere ca s-a comunicat la somaj copie dupa Hot. jud.de fuziune : personal consider ca nu corect sa ceara un doc. de la o firma radiata?
Daca ar fi corect asa cum spun ei, inseamna ca ei asteapta si declaratii lunare de la firma radiata, nu, e posibil....:(
Ultima modificare: Sâmbătă, 25 Iulie 2009
Doina Elena, Consultant resurse umane
Cel mai recent răspuns: Doina Elena , Consultant resurse umane 13:47, 26 Iulie 2009
Pentru salariatii care au fost incadrati la fosta firma, care a fost absorbita, le dati adeverinta cu antetul si stampila actuala iar la antet scrieti: SC "X" SRL (fosta SC "Y" SRL).
Da, multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificare contract de munca pe perioada suspendarii ginnyy ginnyy am un salariat al carui CIM a fost suspendat pt crestere copil pe perioada suspendarii coontractului salariatului, societatea a fuzionat prin absorbtie cu o ... (vezi toată discuția)
Fuziune prin absorbtie katica katica Daca in luna mai 2009 de exemplu AGA hotareste fuziunea SC x SRL cu SC Y SRL, proiectul de fuziune se intocmeste in baza bilantului din 31.12.2008? (vezi toată discuția)
Fuziunea prin absorbtie a doua firme Laura Old Laura Old Buna ziua, Va rog sa ma ajutati si pe mine cu urmatoarea problema: La data de 01.07.2009 firma Y va fuziona cu firma X prin absorbtie. Asta inseamna ca ... (vezi toată discuția)