avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 813 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... plata intretinere apartament nelocuit
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

plata intretinere apartament nelocuit

O familie pleaca la lucru in alta parte timpde 4-5 luni lasand apartament nelocuit ce anume trebuie sa plateasca ca intretinere si ce nu avand in vedere ca este pe sistem termoficare?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 09:45, 8 Februarie 2018
In situatia in care,din varii motive,un apartament nu este locuit,proprietarul are obligatia sa informeze oficial asociatia de proprietari ca in perioada X,nu vor locui persoane
Pentru perioada respectiva,urmeaza sa fie calculate si impuse la plata intretinerii lunare cote parti comune-mai putin consumuri individuale
Apartamentul este contorizat apa,exista instalate repartitoare de cost caldura ?
In situatia expusa nu se platesc cheltuieli repartizate dupa numarul de persoane: gaze, lumina, gunoi.

Se platesc salariile, cheltuielile gospodaresti care sunt repartizate dupa cota de proprietate.

Va multumesc frumos pentru raspuns deci din cate pricep se plateste caldura integral desi nu locuieste nimeni ,dar cand vine vorba de apa rece apa calda la acestea se platesc pierderile ?
Precizez ca acel apartament are apometru dar nu are repartitoare de caldura de fap t nimeni din bloc nu are repartitoare de caldura.
Da, ati inteles corect. Aveti obligatia sa platiti sumele repartizate pe lista de plata ca oricare alti proprietari ce locuiesc in apartamente similare ca suprafata, mai putin acele cheltuieli ce se repartizeaza pe numar de persoane. Daca anuntati in scris la asociatie ca in luna decembrie 2015 apartamentul este nelocuit (gol), pe lista de plata vor apare "zero" persoane. Iar acel zero inmultit cu orice suma repartizata pe numar de persoane va da tot zero. Asa cum s-a spus aceste cheltuieli pe persoana sunt in principal consumul comun de energie electrica, gazul daca nu e contorizat individual si salubritatea (gunoiul) daca nu aveti contract individual cu prestatorul. Platiti energia termica proportional cu suprafata apartamentului, cota parte pentru incalzirea partilor comune, pierderi de apa, reparatii, fonduri, salarii s.a.m.d.
Va multumesc frumos pentru raspuns deci se platesc pierderile la apa rece si apa calda chiar daca apartamentul nu este locuit ?Daca da banuiesc ca pentru o persoana pentru caci pierderile la apa rece si apa calda sunt calculate la numarul de persoane.
Multumesc!

Alte discuții în legătură

Plata intretinere mari112 mari112 Buna ziua, as dori sa aflu ce trebuie sa apara pe lista de intretinere in dreptul unui apartament in care nu locuieste nimeni. Mai concret detin o garsoniera ... (vezi toată discuția)
Repartizarea pierderilor de apa la o asociatie de proprietari rody77 rody77 Buna ziua Am o intrebare legata de repartizarea pierderilor de apa la o Asociatie de proprietari. Cum se repartizeaza aceste pierderi? Pe numar de apartamente ... (vezi toată discuția)
Numar de persoane trecute la intretinere - punct de lucru bats bats Am un pct de lucru la parterul unui imobil Care este nr de persoane pe care trebuie sa-l inregistrez la asociatie avand in vedere ca toti angajatii mei sunt ... (vezi toată discuția)