O familie pleaca la lucru in alta parte timpde 4-5 luni lasand apartament nelocuit ce anume trebuie sa plateasca ca intretinere si ce nu avand in vedere ca este pe sistem termoficare?
Multumesc!
La consumul de apa nejustificat ( nu inteleg de ce se numeste pierdere de apa cind nu este) se participa numai in cazul in care a existat o avarie si astfel devine un consum justificat.
Fiecare asociatie trebuie sa-si faca un regulament propriu al apei.
Daca o parte din diferentele de apa sunt impartite dupa numarul de persoane, dumneavostra platiti zero pentru acea parte.
Buna seara!
Pe data de 15 octombrie am plecat din tara, iar înainte de asta am anunțat asociația si am platit si cheltuielile pentru luna precedentă. Azi cand m-am intors, am vazut ca am de platit la asociatie suma de 580 lei,din care 128 lei reprezintă cheltuielile pentru luna octombrie, Iar restul de 452 reprezintă cheltuielile pentru noiembrie, decembrie si ianuarie , luni in care apartamentul ă fost nelocuit . Este normal ca pentru 3 luni in care apartamentul a fost nelocuit sa platesc o suma atat de mare?
Discutati cu presedintele si/sau administratorul sa va prezinte listele de plata din lunile respective si va lamureasca ce reprezinte sumele datorate.
Cu exceptia consumurilor individuale contorizate (apa, gaz daca e cazul), nu se platesc cheltuielile pe nr de persoane, in schimb se platesc cheltuielile pe cota parte indiviza (cpi nu a plecat de acasa!) adica cheltuielile privind partile comune, salarii, indemnizatii, cheltuieli de intretinere/service lift, etc.
Art. 44-HG1588/2007
(1)Cheltuielile pe cota-parte indiviza de proprietate reprezinta cheltuielile asociatiei cu privire la proprietatea comuna, cu privire la: fondul sau fondurile pentru lucrari de intretinere, service, reparatii si, dupa caz, de consolidare, reabilitare, eficienta energetica, modernizare la partile de constructii si instalatii aflate in si pe proprietatea comuna, astfel cum este descrisa in cartea tehnica a constructiei si in acordul de asociere: subsolul; conductele de distributie si coloanele instalatiilor de apa, canalizare, incalzire, energie electrica; casa scarii; podul; spalatoria; uscatoria; terasa; ascensorul; interfonul - partea de instalatie de pe proprietatea comuna; centrala termica proprie; crematoriul; tubulatura de evacuare a deseurilor menajere; structura de rezistenta; fatadele; acoperisul si altele asemenea, conform prevederilor din acordul de asociere; personalul angajat sau contractat al asociatiei: salarii sau remuneratii pentru administrator, contabil, casier, instalator, electrician, portar, cheltuieli pentru curatenie etc.; indemnizatii acordate membrilor asociatiei de proprietari ori persoanelor alese: presedintele, membrii comitetului executiv si ai comisiei de cenzori; prime; credite bancare; contracte sau polite de asigurari; alte servicii administrative catre proprietatea comuna.
Solicitarea clarificarea datoriilor o faceti printr-o cerere scrisa in baza art. 10 din L230/2007, asta in cazul in care in urma discutiilor nu va lamureste administratorul/presedintele.
Articolul 10_
Proprietarii au dreptul sa cunoasca toate aspectele ce tin de activitatea asociatiei si au acces, la cerere, la orice document al acesteia.
(2) La solicitarea scrisa a proprietarului, presedintele si administratorul asociatiei de proprietari au obligatia sa elibereze in scris o adeverinta prin care sa prezinte situatia cheltuielilor privind intretinerea, defalcate pe datoria de baza si penalitati, precum si modalitatea de calcul al penalitatilor.
Plata intretinere
mari112
Buna ziua, as dori sa aflu ce trebuie sa apara pe lista de intretinere in dreptul unui apartament in care nu locuieste nimeni. Mai concret detin o garsoniera ... (vezi toată discuția)