avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 118 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Cum poti scoate un asociat din societate?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Cum poti scoate un asociat din societate?

Am asociat si doresc sa-l scot din societate pe urmatoarele motive:


- a semnat actele si a parasit tara la 1 luna dupa.
- nu s-a implicat sub nici o forma in societate.
- a intrat in firma la 2 ani dupa infiintare.

Doresc sa va intreb daca doar prin tribunal sau mai exista un alt mijloc?
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 01:07, 19 Decembrie 2015
Excluderea se pronunță de către instanța de judecată dar ceea ce reproșați dvs asociatului nu constituie motive de excludere.
Dacă a părăsit tara și nu mai colaborează poate fi exclus însă e proces dificil.
Trebuie sa dovediți toate susținerile în instanta.
Art. 222 din Legea nr. 31/1990 enumeră în mod limitativ cazurile de excludere. În plus, dacă asociatul nu este administrator, pentru a se aplica lit. d, celelalte cazuri de excludere (lit. b și c) nu sunt aplicabile deoarece se referă la asociatul cu răspundere nelimitată, iar lit. a se referă la motivul neaducerii aportului la capitalul social la care asociatul s-a obligat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot scapa de un asociat, care este si administrator? c2009cristi c2009cristi Buna Ziua, Acum cativa ani am infiintat un SRL impreuna cu un vechi prieten (suntem 2 asociati 50% cu 50% si suntem amandoi administratori), intre timp ... (vezi toată discuția)
Asociat inactiv popescu_car popescu_car Buna seara. Am un SRL infiintat in 1991 cu asociat 75% eu si 25% o ruda care din pacate nu mai este in tara de 9 ani, nu mai vine si nu o mai intereseaza ... (vezi toată discuția)
Excluderea unui asociat ahamedia ahamedia buna ziua , sunt actionar majoritar intr-o societate (SRL cu 2 asociati) si doresc sa solicit in instanta excluderea celuilalt asociat pentru neindeplinirea ... (vezi toată discuția)