avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 718 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... taxa timbru
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

taxa timbru

Intr-un proces civil (conflicte de munca) pe care l-am castigat , dar avocatul nu a cerut cheltueli de judecata , poate fi considerata cererea cheltuelilor de judecata un accesoriu la proces sau va trebui sa platesc taxa de timbru ? Multumesc !
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:51, 20 Decembrie 2015
Daca nu s-au solicitat odata cu solutionarea litigiului de munca, atunci cheltuielile de judecata pot fi solicitate pe cale separata.

"Înalta Curte a considerat că se impune admiterea recursului, pronunţând următoarea soluţie:
”Admite recursul în interesul legii formulat de procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
În interpretarea şi aplicarea dispoziţiilor art. 1, art. 2 alin. (1) şi 15 lit. p) din Legea nr. 146/1997, cu modificările şi completările ulterioare, stabileşte:
Cererile prin care se solicită, pe cale separată, acordarea cheltuielilor de judecată sunt cereri principale supuse taxei judiciare de timbru, care se calculează la valoarea pretenţiilor deduse judecăţii, chiar dacă cererile care au format obiectul litigiului din care aceste cheltuieli provin au fost scutite de la plata taxelor judiciare de timbru”." (Decizia ÎCCJ nr. 19 din 18 noiembrie 2013 privind examinarea recursului recursul în interesul legii formulat de către procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie privind interpretarea şi aplicarea dispoziţiilor art. 1, art. 2 alin. (1) şi art. 15 lit. p) din Legea nr. 146/1997, cu modificările şi completările ulterioare, în referire la timbrarea cererilor prin care cheltuielile de judecată sunt solicitate pe cale separată, publicata in Monitorul Oficial al României, partea I, nr. 45 din 20 ianuarie 2014)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daune morale Krissia . Krissia . Cum pot sa scot daunele morale de la angajator ? Daca am solicitat acest lucru pe parcursul procesului de fond, dar instanta a respins pe motiv ca nu am ... (vezi toată discuția)
Ril beliskner beliskner Imi poate explica si mie va rog ce anume este un RIL? (Recurs in interesul legii). In ce anume consta? (vezi toată discuția)
Termen c_dobrescu c_dobrescu In faza de apel a contestatiei pot sa introduc ca actiune secundara prescriptia dreptului material la actiune? Va rog mult ajutati-ma cu un raspuns. (vezi toată discuția)