avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 739 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Modificare proiect constructie casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Modificare proiect constructie casa

Buna ziua, am o casa la care vreau sa fac extindere si mansardare. Am obtinut autorizatia de constructie, dar din motive financiare, as dori sa micsorez suprafata construita. Proiectantul mi-a spus ca daca se modifica suprafata si nu se mai respecta proiectul, trebuie intocmit un nou proiect si o noua Autorizatie de construire.Va rog frumos sa-mi spuneti daca la proiectul actual se poate face o modificare(micsorare de spatiu) si sa-l utilizez fara a face un nou proiect. Multumesc si sarbatori fericite!
Cel mai recent răspuns: Adrian_Mailat , utilizator 10:48, 23 Decembrie 2015
Eu am modificat proiectul cand am construit(am renuntat la balcon si am marit camera), iar inainte de a depune la primarie actele pentru receptia lucrarii am platit la proiectant o modificare de proiect ,modificare pe care am depuso la primarie inainte de receptie. sfatul meu este sa mergeti la primarie la serviciul urbanism sa intrebati ce puteti face, oricum cine vine la receptie nu masoara daca incaperile sunt la dimensiunile din proiect ci doar daca la exterior corespunde cu proiectul.
Multumesc pentru raspuns. Din ce inteleg eu, la dvs nu s-a modificat suprafata construita , ati marit doar camera ,renuntand la balcon. Situatia mea este diferita. Eu doresc sa folosesc aceeasi autorizatie de constructie, dar suprafata construita sa fie mai mica, adica se modifica procentul de ocupare al terenului. Intrebarea mea este daca pot face acest lucru in baza unui temei legal, fara a fi necesara emiterea unei noi Autorizatii de Constructie.
Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Extindere balcon madalina_petrut madalina_petrut Buna seara! As avea o intrebare in legatura cu posibilitatea (din punct de vedere legal) extinderii unui balcon de apartament situat la etajul 1. ... (vezi toată discuția)
Autorizatie extindere mansarda alexxiabili alexxiabili Buna ziua! Va rog sa ma ajutati daca se poate cu raspuns la urmatoarea problema. Am inceput constructia unei case parter + pod. Acum as dori sa ma extind si ... (vezi toată discuția)
Inchidere autorizatie constructie enachescuadrian enachescuadrian Buna ziua. Am o constructie finalizata la care nu am respectat proiectul initial pe care mi sa eliberat autorizatia de constructie (in autorizatie am P+1 iar ... (vezi toată discuția)