avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 520 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Alegere denumire restaurant
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Alegere denumire restaurant

Buna ziua,
In ce act normativ este reglementata alegerea si folosirea denumirilor pentru localurile publice (cafenea, etc). Carei autoritati trebuie sa ma adresez in acest sens?Am fost informata ca pot folosi la orice denumire fara a fi obligata sa o inregistrez ca marca la OSIM fara avea probleme legale, dar as vrea sa fiu sigura in acest sens.

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT , Avocat 14:35, 21 Decembrie 2015
Nu este necesar sa va adresati nimanui ,aveti o societate comerciala care se numeste x iar numele restaurantului poate sa fie y .Daca se va dezvolta un mare brand atunci puteti apela la OSIM pt protectia denumirii respective dar pana atunci e cale lunga.Succes.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrarea la osim a unei marci cu numele "x romania" cor_ioana04 cor_ioana04 Buna ziua, Suntem o agentie de turism care ofera si servicii de incoming. Pentru serviciile de incoming incercam sa dezvoltam un brand denumit \"X Romania\", ... (vezi toată discuția)
Marca inregistrata vs. drepturi de autor alphasquadron alphasquadron Buna ziua! O persoana juridica \"X\", a infiintat o sectie, \"Y\", pe care a inscris-o si la tribunal. A fost depus statutul si PV al adunarii generale, care ... (vezi toată discuția)
Este posibil ? stanbogdan23 stanbogdan23 Este posibil ca mai multe societati comerciale cu denumiri diferite si domeni de activitate ce nu au nimic in comun una cu cealalta sa poarte un singur brand ... (vezi toată discuția)